Ivan Patzaichin a pierdut lupta cu viața. El era unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României. Bărbatul a fost internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. A stat acolo timp de trei luni. În ultima lună, starea lui de sănătate s-a agravat, iar astăzi, 5 septembrie, a murit.

Citeste si: VIDEO| De ce a murit cel mai înalt om din SUA, la doar 38 de ani

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

Cine a fost sportivul Ivan Patzaichin

Ivan Patzaikin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea.

Citeste si: Serghei Mizil este copleșit de durere. O persoană apropiată lui a decedat

Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.

Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur.

ivan patzaichin a murit 5 septembrie 2021
A murit Ivan Patzaichin.[Sursa foto: Facebook]

Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Citeste si: O cântăreață cunoscută a murit de coronavirus după ce a născut. A lăsat în urmă patru copii orfani

Fostul sportiv a fost invitat, în anul 2020, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, unde a vorbit despre regretele carierei sale. „Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur! Am vrut să le arăt bunicilor și părinților mei că pot să fiu campion. De la oamenii din sat și de la ai mei am învățat să am respect față de muncă, față de oameni și de tot ce vrei să faci. Dacă te apuci să faci ceva, fă-l cu profesionalism! Cu ambiție! Așa cum trebuie!”, a afirmat Ivan.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Anunțul morții a fost făcut pe Facebook de către familia marelui sportiv. Membrii familiei au postat pe pagina de Facebook un mesaj în care anunţă că „Ivan a plecat şi nu se mai întoarce”.

Sportivul a murit după o lungă suferinţă.

Citeste si: Ivan Patzaichin a murit. De ce boală suferea celebrul canoist

Trupul neînsufleţit al lui Ivan Patzaichin va fi depus la sediul CS Dinamo

Trupul neînsufleţit al lui Ivan Patzaichin va fi depus, luni, la ora 12.00, la sediul CS Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Canoistul Ivan Patzaikin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani. Familia sa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţă decesul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si