Close sidebar
Close sidebar

Jair Bolsonaro, fostul președinte al Braziliei, internat de urgență

Jair Bolsonaro a fost spitalizat şi "se află în observaţie" pentru "probleme abdominale", a anunţat luni soţia sa Michelle, după informaţii apărute în presa braziliană privind internarea fostului preşedinte brazilian într-un spital din Florida, în Statele Unite, relatează AFP.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Presa locală anunţase anterior că fostul preşedinte brazilian a fost spitalizat în Orlando, Florida (sud-estul Statelor Unite).

Citește și: Volodimir Zelenski: Se duc lupte violente în Soledar, lângă Bahmut. "Totul este distrus, aproape că nu mai există viaţă"

În mesajul său de pe Instagram, Michelle Bolsonaro nu a precizat locul internării soţului ei, care a părăsit Brazilia cu două zile înainte de încheierea mandatului său, la 31 decembrie.

Citește și: Brazilia are un nou președinte, după ce Lula da Silva l-a învins în alegeri pe Bolsonaro

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Anunțul despre starea lui Bolsonari vine la o zi după un atac violent al susţinătorilor săi împotriva palatului prezidenţial, a Congresului şi a Curţii Supreme din Brasilia, acte pentru care a negat orice responsabilitate.

Ca probleme de sănătate are Jair Bolsonaro 

Jair Bolsonaro, în vârstă de 67 de ani, are sechele grave în urma atacului cu armă albă care i-a pus în pericol viaţa în septembrie 2018, chiar înainte de alegerea sa ca preşedinte.

Obstrucţii, subocluzii sau aderenţe intestinale: Jair Bolsonaro a mai fost internat în regim de urgenţă şi a fost reoperat de şase ori de la sfârşitul anului 2018.

Tentativă de insurecție în Brazilia 

Sute de partizani ai fostului preşedinte brazilian de extremă dreaptă Jair Bolsonaro au invadat duminică Congresul, Palatul Prezidenţial şi Curtea Supremă la Brasilia, la o săptămână după învestirea preşedintelui de stânga Luiz Inacio Lula da Silva a cărui alegere o resping.

Citește și: Președintele Braziliei crede că pandemia de COVID este un război împotriva sa

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva s-a întors la Brasilia unde a vizitat clădirile devastate ale Palatului Prezidenţial şi Curţii Supreme de către partizani ai lui Jair Bolsonaro, care au invadat şi vandalizat, de asemenea, sediul Congresului.

Preşedintele de stânga, aflat în funcţie de doar o săptămână, a declarat anterior într-un discurs în statul Sao Paulo că predecesorul său de extremă dreapta a "încurajat" "vandalii fascişti" să invadeze sediile puterii la Brasilia. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI