Guvernul a pregătit un pachet de stimulare pentru a ajuta economia care se luptă deja pentru evitarea recesiunii.

Peste 3.500 de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus, iar 85 au murit, în Japonia, iar cazurile din Tokyo continuă să crească.

Citeste si: Temperatura la care noul coronavirus moare în doar câteva minute

O situație de urgență ar oferi guvernanților autoritatea de a solicita oamenilor să rămână acasă și să închidă firmele, dar nu vor putea ordona blocaje observate în alte țări.

În cele mai multe cazuri, nu există sancțiuni pentru ignorarea cererilor, iar aplicarea se va baza mai mult pe presiunea socială și respectul pentru autoritate.

Directorul Institutului de Sănătăate Publică a King’s College, Londra, a avetizat că starea de urgență este introdusă prea târziu, având în vedere creșterea explozivă a cazurilor din Tokyo.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citeste si: Șeful ONU, avertisment de ultim moment. Mesaj pentru guvernele din întreaga lume

Se așteaptă ca guvernul nipon să declare stare de urgență în zona metropolitană Tokyo și, probabil, și în prefecturile Osaka și Hyogo din vestul Japoniei, potrivit Reuters.

Sursa citată precizează că guvernul ia în considerare ca starea de urgență să fie declarată pe o perioadă de șase luni.

Citeste si: Se îngheață sau nu anul școlar? Ministrul Educaţiei anunță decizia luată

Numărul infectaților s-a dublat

Deși până în prezent numărul infectărilor și al deceselor este relativ scăzut în Japonia, experții sunt îngrijorați că o creștere bruscă a numărului acestora ar putea copleși sistemul medical al Japoniei.

La nivel mondial numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit un milion, anunță Universitatea Johns Hopkins, iar peste 51.000 de oameni și-au pierdut viața.

Numărul celor infectați s-a dublat în ultimele opt zile, potrivit sursei citate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si