„Știm că izolarea și carantina sunt esențiale pentru suprimarea coronavirusului. Dar ele pot prinde femeile în capcană cu parteneri abuzivi”, a declarat Guterres într-un mesaj postat pe Twitter.

Citeste si: New York, fantoma ”Orașului care nu doarme niciodată”! Imagini incredibile din cea mai mare metropolă americană, devastată de coronavirus

„Pentru multe femei și fete, amenințarea se profilează cel mai mult tocmai când ele ar trebui să fie în cel mai sigur loc.

În casele lor”, a mai spus acesta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Numărul femeilor care apelează la serviciile de sprijin s-a dublat în unele țări, iar cadrele medicale și poliția sunt copleșite și au personal insuficient pentur a face față tuturor apelurilor. Și grupurile de suport sunt „paralizate” sau au lipsă de personal, a mai spus secretarul general al ONU.

Citeste si: Regina Elisabeta, discurs istoric televizat. „Vom învinge” VIDEO

Apel pentru guvernele din întreaga lume

Guterres a cerut guvernelor din întreaga lume să consolideze sisteme de avertizare de urgență în farmacii și magazine. El a mai cerut ca pedepsirea agresorilor să continue, iar adăposturile să fie încadrate la servicii esențiale.

Mai multe state din întreaga lume au avertizat că restricțiile menite să lupte împotriva coronavirusului amenință să exacerbeze violența domestică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si