Într-un incident sfâșietor, un alpinist australian în vârstă de 40 de ani a murit după ce a ajuns pe vârful Muntelui Everest.

Citește și: Un bărbat a fost resuscitat, după ce a fost prins într-o presă hidraulică

Jason Bernard Kennison, care a urcat pe vârful de 8.849 de metri al Muntelui Everest, a murit la întoarcerea de pe vârf, a informat luni The Guardian.

Alpinist mort la coborârea de pe Everest

Familia unui bărbat australian care a murit în timp ce cobora cel mai înalt vârf din lume a dezvăluit durerea resimțită în urma morții sale, potrivit News.com.au

Jason Kennison, în vârstă de 40 de ani, a murit vineri în timp ce cobora pe muntele Everest, pe care îl escalada pentru a strânge bani pentru o organizație de caritate.

Citește și: Alpinista Maria Dănilă, prima româncă care cucerește Vârful Annapurna din Himalaya

Cadavrul lui Jason Kennison, care este din Australia de Sud, dar locuia în metropola Perth, nu a fost încă recuperat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un alt alpinist cunoscut a explicat ce s-a întâmplat: au apărut complicații medicale după întoarcerea de pe cel mai înalt vârf din lume:

"Un prieten de-al meu, Jason Kennison, a ajuns pe vârful Muntelui Everest, dar a murit din cauza unor complicații medicale. Era un tip foarte cald, cu o inimă bună. Am avut o discuție rapidă cu el acum câteva săptămâni înainte de a ajunge la vârf.

Ma bucur ca a ajuns în top! A murit făcând ceva care îl pasiona. Jason, ne vom revedea într-o zi, prietene", a scris pe Facebook alpinistul. 

Jason Bernard Kennison a urcat pe vârful de 8.849 de metri al Muntelui Everest

Jason Bernard Kennison a urcat pe vârful de 8.849 de metri al Muntelui Everest

[Sursa foto: Instagram]

Antrenament intensiv în Nepal pentru atingerea celui mai înalt vârf din lume

Jason Bernard Kennison a fost în Nepal în ultimele șase săptămâni pregătindu-se pentru urcarea pe Everest.

Ultima expediție din viața sa a făcut parte dintr-o misiune de caritate pentru a strânge bani pentru organizația Spinal Cord Injuries Australia.

Jason Kenninson „a stat în vârful acestei lumi, dar din păcate nu a venit acasă”

Jason Kenninson „a stat în vârful acestei lumi, dar din păcate nu a venit acasă”

"A stat în vârful acestei lumi"

Amintindu-l ca pe un frate, fiu, văr și prieten iubit, familia lui Jason Kennison a scris pe rețelele de socializare că „el și-a atins obiectivul de a atinge vârful”.

Citește și: Un record negativ de intervenții a fost înregistrat pe munte: "Foarte, foarte multe accidente s-au datorat echipamentului necorespunzător.''

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„El a stat în vârful acestei lumi, dar din păcate nu a venit acasă”, a spus familia lui.

„A fost cel mai curajos și mai aventuros om pe care l-am cunoscut și ne va fi dor de el pentru totdeauna.”

Șeful Asian Trekking, Dawa Steven Sherpa, care se ocupase de urcarea lui Kennison, a confirmat că australianul a murit după ce a ajuns pe vârf și a fost adus într-o zonă a Everestului cunoscută sub numele de Balconul.

„Întrucât buteliile de oxigen pe care le aveau cu ei s-a terminat, au decis să coboare la Tabăra 4 în speranța că vor urca din nou cu butelii de oxigen pentru a-l salva”, a spus el pentru AFP.

„A fost vântul puternic și vremea rea care i-au împiedicat să se întoarcă și să-l coboare. A murit în zona The Balcony.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si