Close sidebar
Close sidebar

Un bărbat de 40 de ani a murit după ce a atins vârful Everest. „A stat în vârful acestei lumi, dar din păcate nu a mai venit acasă”

Situație incredibilă pentru un alpinist australian de 40 de ani care a reușit să atingă vârful Everestului din Himalaya, cel mai înalt punct de pe Pământ. Jason Bernard Kennison a murit în timp ce cobora de pe vârful greu de atins de oameni și se îndrepta spre tabără.

Sorin Negru,

Jason Bernard Kennison, ultima expediție pe Everest

[Sursa foto: Instagram]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Într-un incident sfâșietor, un alpinist australian în vârstă de 40 de ani a murit după ce a ajuns pe vârful Muntelui Everest.

Citește și: Un bărbat a fost resuscitat, după ce a fost prins într-o presă hidraulică

Jason Bernard Kennison, care a urcat pe vârful de 8.849 de metri al Muntelui Everest, a murit la întoarcerea de pe vârf, a informat luni The Guardian.

Alpinist mort la coborârea de pe Everest

Familia unui bărbat australian care a murit în timp ce cobora cel mai înalt vârf din lume a dezvăluit durerea resimțită în urma morții sale, potrivit News.com.au

Jason Kennison, în vârstă de 40 de ani, a murit vineri în timp ce cobora pe muntele Everest, pe care îl escalada pentru a strânge bani pentru o organizație de caritate.

Citește și: Alpinista Maria Dănilă, prima româncă care cucerește Vârful Annapurna din Himalaya

Cadavrul lui Jason Kennison, care este din Australia de Sud, dar locuia în metropola Perth, nu a fost încă recuperat.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Un alt alpinist cunoscut a explicat ce s-a întâmplat: au apărut complicații medicale după întoarcerea de pe cel mai înalt vârf din lume:

"Un prieten de-al meu, Jason Kennison, a ajuns pe vârful Muntelui Everest, dar a murit din cauza unor complicații medicale. Era un tip foarte cald, cu o inimă bună. Am avut o discuție rapidă cu el acum câteva săptămâni înainte de a ajunge la vârf.

Ma bucur ca a ajuns în top! A murit făcând ceva care îl pasiona. Jason, ne vom revedea într-o zi, prietene", a scris pe Facebook alpinistul. 

Jason Bernard Kennison a urcat pe vârful de 8.849 de metri al Muntelui Everest

[Sursa foto: Instagram]

Antrenament intensiv în Nepal pentru atingerea celui mai înalt vârf din lume

Jason Bernard Kennison a fost în Nepal în ultimele șase săptămâni pregătindu-se pentru urcarea pe Everest.

Ultima expediție din viața sa a făcut parte dintr-o misiune de caritate pentru a strânge bani pentru organizația Spinal Cord Injuries Australia.

Jason Kenninson „a stat în vârful acestei lumi, dar din păcate nu a venit acasă”

"A stat în vârful acestei lumi"

Amintindu-l ca pe un frate, fiu, văr și prieten iubit, familia lui Jason Kennison a scris pe rețelele de socializare că „el și-a atins obiectivul de a atinge vârful”.

Citește și: Un record negativ de intervenții a fost înregistrat pe munte: "Foarte, foarte multe accidente s-au datorat echipamentului necorespunzător.''

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„El a stat în vârful acestei lumi, dar din păcate nu a venit acasă”, a spus familia lui. „A fost cel mai curajos și mai aventuros om pe care l-am cunoscut și ne va fi dor de el pentru totdeauna.”

Șeful Asian Trekking, Dawa Steven Sherpa, care se ocupase de urcarea lui Kennison, a confirmat că australianul a murit după ce a ajuns pe vârf și a fost adus într-o zonă a Everestului cunoscută sub numele de Balconul.

„Întrucât buteliile de oxigen pe care le aveau cu ei s-a terminat, au decis să coboare la Tabăra 4 în speranța că vor urca din nou cu butelii de oxigen pentru a-l salva”, a spus el pentru AFP.

„A fost vântul puternic și vremea rea care i-au împiedicat să se întoarcă și să-l coboare. A murit în zona The Balcony.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI