Close sidebar
Close sidebar

Jens Stoltenberg, despre drona rusească găsită pe teritoriul României: „Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei”

Jens Stoltenberg a anunțat că NATO nu are niciun indiciu că resturile din drona rusească găsite pe teritoriul României au fost cauza unui atac intenționat lansat de Moscova.

Madalina Grigore,

Jens Stoltenberg, despre drona rusească găsită pe teitoriul României: „Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei”

[Sursa foto: BBC]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei şi aşteptăm rezultatul anchetei în curs", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în Parlamentarilor European.

Jens Stoltenberg, despre drona rusească găsită pe teitoriul României: „Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei”

[Sursa foto: Reuters]

Posibile bucăți de dronă au fost găsite pe teritoriul României

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a spus, miercuri, într-o vizită la Plauru, în judeţul Tulcea, că unele bucăți ”care pot fi dintr-o dronă” rusească au fost găsite. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat miercuri că dacă se va adeveri că aceste elemente găsite pe teritoriul României sunt dintr-o dronă rusească, o asemenea situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO.

”Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii, trebuie să avem dovezi pentru asta”, a transmis  şeful statului.

Citește și: Un nou atac cu drone a avut loc asupra portului Izmail de pe Dunăre. O persoană a decedat în urma atacului

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Acesta a menţionat că ambasadorul României la NATO a trebuit să îi anunțe pe secretarul general al NATO şi pe aliaţi, lucru care a avut loc chiar miercuri dimineaţă, la Consiliul Nord-Atlantic.

Miercuri seara, purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a declarat că România a informat aliaţii NATO cu privire la faptul că a găsit pe teritoriul țării resturi de la o posibilă dronă la reuniunea care a avut loc miercuri a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au arătat o puternică solidaritate cu România. "Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România", a mai transmis reprezentantul NATO.

„Autorităţile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul României, în apropierea graniţei cu Ucraina. Autorităţile române investighează incidentul. România a informat aliaţii NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România”, a spus purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, potrivit  News.

Citește și: NATO și-a exprimat solidaritatea puternică cu România, după ce bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul țării: „Alianța urmărește foarte atent ce se întâmplă în Rusia”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO şi-a sporit semnificativ prezenţa în regiunea Mării Negre. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România", transmite NATO în finalul declaraţiei.

Citește și: Localnicii și turiștii din Delta Dunării sunt îngroziți, după atacul rușilor de la graniță: „Se aude iarăși! Ține-te bine!”

Citește și: Localnicii și turiștii din Delta Dunării sunt îngroziți, după atacul rușilor de la graniță: „Se aude iarăși! Ține-te bine!”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI