Principalul avantaj al jocurilor magnetice este independenta. Acestea nu au nevoie de niciun loc de joacă prestabilit, fiind suficienta o masă obişnuită,  aproape toate jucariile magnetice fiind deja echipate cu elementele necesare.

Combinând creativitatea şi divertismentul, aceste jocuri magnetice sunt un excelent instrument educaţional pentru copiii de vârstă şcolară şi preşcolară.

Chiar şi cele mai obişnuite jocuri magnetice pot avea un efect benefic asupra copilului, deoarece dezvolta memoria vizuala, logica, atenţia, inteligenţa, imaginaţia şi gândirea.

Merită acordată o atenţie deosebită jocurilor magnetice deoarece acestea pot reprezenta cadouri pentru copii, cu ocazia oricarui eveniment din viata lor.  Practicitatea lor nu poate fi subestimată. Aceste jocuri magnetice sau jucarii magnetice sunt o modalitate ideală de petrecere a timpului nu numai la masă, ci şi în maşină, în timpul călătoriei sau în pătuţ.

Jocul magnetic este un dispozitiv ce utilizeaza un magnet, care stochează diverse figuri de oameni, animale, maşini, în funcţie de subiectul jocului. Interiorul cutiei este domeniul în care se va desfăşura acţiunea jocului. Un număr mare de piese magnetice, permit copilului să vină cu un număr mare de scenarii şi diferite opţiuni pentru dezvoltarea evenimentelor.

Fetele se pot bucura de  jocuri magnetice care tin de moda si design. În astfel de jocuri se pot imbraca papusi sau se pot schimba hainele şi coafurile acestora.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Figurile magnetice sunt de obicei realizate din vinil magnetic de înaltă calitate, durabile şi flexibile si nu se deterioreaza la soare sau  in apă. Pe o tabla magnetica copiii pot aseza  diverse litere şi numere, aceasta fiind foarte utila în învăţarea alfabetului şi a formarii cuvintelor.

Tabla magnetica este potrivita atât copiilor foarte mici cât şi celor mai mari. Folosind o tabla magnetică, copiii se pot familiariza cu numerele şi pot învăţa alfabetul, iar copiii mai mari vor putea invata primele cuvinte cu care vor forma  propoziţii.

Pentru copiii mici sunt ideale jucarii magnetice sub formă de figuri colorate si luminoase, care permit copilului să colecteze caractere diferite, să urmeze exemplele sau să fantazeze în mod independent.

Astfel de activităţi contribuie la dezvoltarea atenţiei, aptitudinilor motrice fine si a gândirii vizual-figurativă. Şi, desigur, jucariile magnetice sub forma de figurine, pot fi pur şi simplu plasate pe frigider.

Diverse jocuri si jucarii magnetice

Atunci cand cumperi cadouri pentru copii ar trebui sa te gandesti la adevărată plăcere, oferindu-le un puzzle magnetic, alcătuit din piese frumos colorate. Simultan, printr-un proces interesant, generaţia tânără se familiarizează cu florile, formele şi dimensiunile lucrurilor din jurul lor.

Pentru a deschide potenţialul creativ de la o vârstă fragedă, mozaicul  magnetic este ideal de amplasat pe o table magnetica. Cu aceasta, copiilor le este foarte uşor să creeze obiecte, desene, diverse figuri conform instrucţiunilor ataşate la set sau pe cont propriu, dand curs fanteziei şi imaginaţiei.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Puzzle-urile magnetice pentru copii trebuie selectate în funcţie de vârsta lor.

Jocuri si jucarii magnetice in functie de varsta

Copiii de 2 ani au nevoie de jocuri simple. Pentru această categorie de vârstă au fost  dezvoltate jucarii frumoase, care includ câteva detalii mari colorate. Cu ele, copilul poate învăţa lumea animalelor, a florilor, a copacilor si a naturii in general.

De la vârsta de 3 ani, copiii au nevoie de nu numai de jucarii ci si de jocuri cu sarcini mai complicate. De exemplu, sunt ideale versiunile clasice de mozaicuri cu un câmp sau seturi concepute pentru suprafeţe magnetice individuale.

La varsta de 4 ani şi peste, este timpul să se familiarizeze cu figuri ale eroilor desenelor animate, litere, cifre  sau o varietate de figuri geometrice.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si