Președintele american Joe Biden a condamnat, luni seara, loviturile cu rachete ale Rusiei la Kiev și în mai multe orașe ucrainene, care au fost asemănătoare cu cele din primele zile ale războiului.

Citeste si: Klaus Iohannis condamnă atacurile Rusiei asupra orașelor din Ucraina. "Uciderea de oameni nevinovați trebuie să înceteze"

„Statele Unite condamnă cu fermitate loviturile cu rachete ale Rusiei de astăzi din Ucraina, inclusiv la Kiev”, a declarat Joe Biden luni după-amiază.

Citeste si: China, prima reacție după ce Putin s-a dezlănțuit împotriva Ucrainei

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Aceste atacuri au ucis și rănit civili și au distrus ținte fără scop militar. Ele demonstrează încă o dată brutalitatea totală a războiului ilegal al lui Putin împotriva poporului ucrainean", a precizat liderul de la Casa Albă.

Cel mai sângeros atac al Rusiei din ultimele luni

Potrivit unui bilanţ provizoriu al autorităţilor ucrainene, atacurile Rusiei de luni în Kiev și în alte orașe s-au soldat cu 11 morţi şi 64 de răniţi, conform The Mirror.

Rusia a prezentat bombardamentele de luni împotriva oraşelor ucrainene ca răspuns la atacul comis în weekend împotriva podului Kerci, care leagă peninsula Crimeea (anexată de Moscova în 2014) de teritoriul rus, pe care Kremlinul l-a atribuit serviciilor secrete ucrainene.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat că va lansa alte astfel de atacuri dacă Kievul va efectua "atentate teroriste" majore pe teritoriul Rusiei.

Citeste si: Primele imagini cu victimele inocente de pe Podul din Crimeea

Serviciile umanitare ale ONU au semnalat că, pe lângă numeroasele victime civile, au fost avariate infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni, inclusiv la Kiev.

Ca urmare a bombardamentelor, şcolile din toată ţara au fost închise, iar sute de mii de familii au rămas fără electricitate, indică Naţiunile Unite, adăugând că serviciile de alimentare cu apă şi de telecomunicaţii au fost, de asemenea, afectate în unele zone ale Ucrainei.

ONU a afirmat că acest val de atacuri ruseşti a avut un impact şi asupra operaţiunilor umanitare pe care ea le desfăşoară în Ucraina, îngreunând transportul de ajutoare în estul ţării, unde exista o populaţie care are "nevoie disperată de asistenţă".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si