„Abordarea noastră a fost și rămâne diplomația. Asta i-am transmis președintelui Putin . I-am zis că ar fi bine să semnăm un document cu angajamente clare ”, susține Joe Biden, după discuția cu liderul rus, Vladimir Putin.

„Rusia a zis că au început să-și retragă trupele. Ne-ar bucura asta, dar nu am putut verifica. O invazie a Ucrainei, rămâne o posibilitate. Statele Unite și NATO nu sunt o amenințare pentru Rusia.

Nu avem rachete în Ucraina și nici nu vrem să le ducem acolo”, a mai adăugat președintele american.

Citeste si: Președintele SUA, Joe Biden: Rusia își face singură rău dacă atacă Ucraina (VIDEO)

Mesajul lui Joe Biden pentru cetățenii ruși

„Le transmit rușilor că nu suntem dușmanii lor. Nu vreți să porniți un război sângeros în Ucraina, care sunt frații voștri. Dacă Rusia invadează în zilele care urmează, costul uman și economic pentru Rusia va fi enorm. Lumea nu va putea uita că Rusia a ales să pornească un război sângeros și fără rost”, a transmis Joe Biden.

„Reacția Occidentului va fi una puternică. Vom alia lumea occidentală în spatele nostru și vom lua măsurile pe care nu le-am luat la invazia Ucrainei. Nu vom trimite soldați în Ucraina, NATO își va apăra însă ferm teritoriul. Orice

atac împotriva unui aliat NATO va fi un atac împotriva noastră și vom răspunde”, a mai spus reprezentantul SUA. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Lucian Bode spune că frontierele de stat ale României sunt sigure. A fost întocmit un plan de acțiune pentru refugiați

Rusia a anunțat că retrage o parte din armata de la graniță

Rusia a anunţat marţi dimineața retragerea unora dintre unităţile militare dislocate la graniţa cu Ucraina şi care au stârnit la Kiev şi în Occident temeri privind o posibilă invazie.

Statele occidentale au salutat un semnal ''pozitiv'' după anunţul privind această retragere parţială. Cu toate acestea, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a indicat în cursul zilei că nu există semnale serioase că Rusia face manevrele de retragere anunțate.

În aceeaşi zi însă, deputaţii ruşi au votat un apel adresat preşedintelui Vladimir Putin de a recunoaşte independenţa celor două republici separatiste proruse din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk.

Citeste si: Șeful NATO contrazice Rusia: Nu vedem semne de reducere a prezenței militare la granița cu Ucraina

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si