În discursul de sâmbătă de la Varşovia, președintele Joe Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin „dictator” şi a apreciat că „nu poate rămâne la putere”. Biden a transmis și un mesaj mesaj poporului rus: „Putin nu vă oferă viitorul pe care familiile voastre îl merită”.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 32. Un reactor nuclear de cercetare din Harkov, lovit de o rachetă. Mai multe orașe, recucerite de armata Ucrainei

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, a declarat Joe Biden chiar în încheierea discursului său susținut sâmbătă la Palatul Regal din Varșovia.

Casa Albă, precizări după atacul lui Joe Biden la adresa lui Putin

Ulterior, Casa Albă a transmis presei o precizare în care arată că Joe Biden nu a îndemnat la schimbarea regimului de la Moscova în declarația sa.

„Ceea ce a vrut să zică președintele (Biden) e că lui Putin nu i se poate permite să își exercite puterea asupra țărilor vecine sau asupra regiunii. El nu a vorbit despre puterea lui Putin în Rusia, nici despre o schimbare de regim”, a explicat un oficial de la Casa Albă.

Citeste si: Joe Biden l-a numit "măcelar" pe Vladimir Putin

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Postul  CNN  a comentat că acesta a fost cel mai dur discurs rostit Biden, iar apelul său la o schimbare de regim în Rusia ar reflecta de altfel o schimbare semnificativă în abordarea americană față de Moscova.

Reacția Kremlinului: "Nu Biden decide cine conduce Rusia"

Administrația de la Kremlin a reacționat la declarațiile lui Joe Biden. „Nu domnul Biden decide asta (dacă Vladimir Putin rămâne sau nu la putere- n.r.).

Aceasta este doar alegerea poporului Federațiai Ruse”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin.

Citeste si: În ce condiții va folosi Rusia armele nucleare. Medvedev prezintă patru posibile scenarii

Vladimir Putin este un "măcelar", le-a spus sâmbătă președintele american Joe Biden refugiaților ucraineni pe care i-a întâlnit la Varșovia. La scurt timp după aceste declarații, Rusia a lansat rachete asupra orașului Liov, lângă granița cu Polonia.

Atacurile aeriene pe care le-a efectuat armata rusă asupra Liovului au fost menite să transmită un mesaj către președintele american Joe Biden, a spus primarul orașului, Andrii Sadovîi.

Reacția imediată a Rusiei: aduce noi forțe în Ucraina 

Rusia aduce mai multe forțe prin rotație în Ucraina și ar putea încerca să câștige noi poziții, a declarat duminică dimineață consilierul Ministerului de Interne ucrainean Vadim Denisenko.

El a mai spus, într-un interviu acordat duminică unei televiziuni locale, că Rusia a început să distrugă depozitele de combustibil și alimente din Ucraina, informează The Independent.

Citeste si: "Alte 6 țări trebuie denazificate după Ucraina". Anunțul de la Moscova despre lista neagră a lui Putin

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Prezent sâmbătă la Varșovia, Joe Biden a spus că „lumea liberă” este unită în eforturile de a sprijini poporul ucrainean, într-un discurs care va fi ținut sâmbătă în timpul vizitei sale în Polonia.

Citeste si: Premierul ungar Viktor Orban: ,,Ungurii ştiu că cel mai bun război este cel pe care reuşeşti să-l eviţi”

Joe Biden a vorbit, de asemenea, despre importanța de a trage Rusia la răspundere „pentru războiul său brutal” și de a apăra „un viitor care are rădăcini în principii democratice”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si