Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marți, 21 mai, solicitarea judecătoarei Ancuța Popoviciu de a se transfera la o altă instanță, potrivit G4 Media.

Citește și: EXCLUSIV/ Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma cerută este uriașă, însă iată ce prevede legea: „Nu plătește Vlad Pascu”

O cerere similară a judecătoarei a fost refuzată anterior de colegii magistrați din Constanța, iar CSM a considerat că nu sunt motive pentru înlăturarea judecătoarei de pe dosarul mediatizat.

Este posibil ca dosarul să fie reluat de la zero, după retragerea judecătoarei controversate.

Judecătoarea de la Mangalia, mutată în Constanța

Conform deciziei de acum, judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu va fi mutată la Judecătoria Constanța de la 1 iunie 2024.

Dosarul lui Vlad Pascu va fi judecat de un alt magistrat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Părinții victimelor erau neîncrezătoare că o decizie corectă va fi luată în cazul lui Vlad Pascu, în condițiile gafelor repetate comise de judecătoarea Popoviciu.

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, mutată la altă instanță.

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, mutată la altă instanță.

[Sursa foto: Facebook]

Următorul termen din dosar, 23 mai 2024

După încheierea ședinței anterioare, magistrații au stabilit un nou termen de judecată pentru data de 23 mai 2024. La noul termen de judecată, Vlad Pascu ar urma să participe fizic, nu doar prin teleconferință.

Momentul în care judecătoarea Ancuța Popoviciu a întrebat dacă Sebi s-ar afla în sală a fost făcut public recent.

Înregistrarea audio în care judecătoarea a întrebat dacă Olariu Andrei Sebastian, victimă în cazul 2 Mai, este prezent în sala de instanță a revoltat o țară întreagă.

Tatăl lui Sebi a mărturisit în urma întrebării puse de judecătoare că nu mai are speranțe în ceea ce privește dreptatea acestui proces.

Teoretic, termenul din 23 mai ar putea să fie ultimul în procesul pe fond în care Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă și nu omor calificat, așa cum au cerut avocații victimelor în repetate rânduri.

 

Vlad Pascu va fi adus în fața instanței joi 23 mai

Vlad Pascu va fi adus în fața instanței joi 23 mai

[Sursa foto: Facebook]

Dosarul lui Vlad Plascu, reluat de la zero?

Codul de Procedură Penală prevede, la Art. 354,  că un complet de judecată trebuie să rămână același în tot cursul judecării cauzei, potrivit Stiripesurse.ro.

Când acest lucru nu este posibil, completul se poate schimba până la începerea dezbaterilor. După începerea dezbaterilor, orice schimbare intervenită în compunerea completului atrage reluarea dezbaterilor.

Magistratul Ioana Ancuța Popoviciu judecă, printre altele, și celebrul dosar în care Pascu Matei Vlad, este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si