Situație gravă în ultimele două zile în județul Dâmbovița. Autoritățile cer sprijin de la Ministerul Sănătății după ce numărul cazurilor de infectați cu COVID-19 a explodat. Județul are în prezent două mari focare, sute de infectați, nu mai sunt locuri în spitale și nici medici suficienți. Astăzi, alte 66 de cazuri au fost confirmate în județul Dâmbovița. Dintre acestea, peste 50 ar fi cazuri confirmate în focarul de la Țuicani.
În total la nivelul județului sunt în prezent 855 de cazuri.
Citeste si: Se strânge cercul în jurul României. O țară vecină se pregătește să ne limiteze accesul la graniță
La la Complexul pentru Servicii Sociale Găesti numărul infectaților cu COVID-19 a crescut după testarea beneficiarilor, copii cu handicap grav și diferite dizabilități. Inițial, 12 dintre angajați au primit rezultatul pozitiv, ulterior, 23 de copii cu handicap, tratați în acest centru, au fost și ei diagnosticați cu coronavirus.
Atât salariații cât și copiii sunt la prima vedere asimptomatici.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citeste si: Coronavirus România, 9 iulie. Un nou RECORD NEGATIV
Al doilea focar este de la Centrul pentru Persoane cu Handicap de la Țuicani. Aici situația este și mai gravă, pentru că numărul cazurilor s-a dublat. Au fost identificaţi 119 beneficiari ai centrului, persoane cu handicap psiho-motor şi 95 de salariaţi. DSP a dispus testarea tuturor. 50 de cazuri au fost depistate, fiind persoane pozitive atât în rândul salariaților cât și al beneficiarilor, persoane adulte cu handicap.
Un nou record negativ pentru România
Cu 614 noi cazuri de infectări în ultimele 24 de ore, România devine ststul-problemă în UE. În intervalul 08.07.2020 (10:00) – 09.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (13 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, București, Tulcea și Vrancea.
Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani. 16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.