Poliţia greacă a arestat vineri două persoane suspectate că ar fi "implicate" în uciderea jurnalistului grec Giorgos Karaivaz, asasinat în faţa domiciliului său într-o suburbie a Atenei, în 9 aprilie 2021.

Citește și: De ce au fost deshumate osemintele călugărului Petroniu Tănase de la Muntele Athos

Anunțul a fost făcut de ministrul protecţiei cetăţeanului din guvernul de la Atena, Takis Theodorikakos.

De ce a fost ucis jurnalistul grec

Giorgos Karaivaz, care a lucrat de-a lungul întregii sale cariere pentru mai multe ziare şi televiziuni din Grecia, era un jurnalist de teren, specializat în investigaţii privind criminalitatea şi corupţia.

Citește și: O polițistă s-a deghizat în elevă ca să prindă un pedofil: „Sunt mamă și am îmbrăcat o fustă minusculă”

În momentul în care a fost asasinat, el lucra pentru televiziunea privată Star şi conducea un site de investigaţii criminalistice.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Anchetele poliţiei elene s-au accelerat în ultimul timp şi au dus la elucidarea" omorului, a declarat vineri ministrul Theodorikakos.

Giorgos Karaivaz

Giorgos Karaivaz

[Sursa foto: Twitter]

Cum a fost ucis Giorgios Karaivaz 

Georges Karaivaz, de 52 de ani, a fost ucis pe loc de doi bărbaţi de pe o motocicletă care au tras asupra lui mai multe focuri.

Asasinarea sa a fost unul din principalii factori care au provocat coborârea Greciei cu 38 de poziţii în clasamentul pe 2022 al organizaţiei neguvernamentale Reporters sans Frontieres (RSF), referinţă mondială în materie de libertate

a presei.

Citește și: Avea 14 ani când și-a împușcat mortal tatăl, mama vitregă și cei trei frați. Acum a primit ce merita

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe poziţia 108 din 180 de ţări, adică cea mai slabă clasare a unui stat membru al Uniunii Europene, Grecia este criticată virulent de numeroase organizaţii neguvernamentale pentru drepturile omului, opoziţia de stânga elenă şi deputaţi europeni pentru lipsa de protecţie a jurnaliştilor şi încălcări ale libertăţii presei în ultimii ani.

Cine sunt suspecții

Potrivit poliţiei, "este vorba de doi greci de 40 şi 48 de ani", care urmează să compară sâmbătă în faţa parchetului din Atena.

"Afirmasem din primul moment că vom face totul pentru a elucida uciderea lui Georges Karaivaz", a declarat ministrul pe pagina sa de Facebook, unde a anunţat arestarea a două persoane "implicate" în acest asasinat.

Soția jurnalistului ucis, mesaj critic la adresa "statului de drept" din Grecia 

Statha Alexandropoulou-Karaivaz, soţia jurnalistului ucis, care îşi exprimase în mai multe rânduri regretul pentru întârzierea anchetei, a declarat pentru AFP că arestarea celor doi suspecţi "este o evoluţie pozitivă" şi a "mulţumit poliţiei".

Ea şi-a exprimat "încrederea" în poliţie, dar a criticat "statul de drept" în Grecia, care nu-i protejează pe jurnalişti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si