Close sidebar
Close sidebar

Jurnalista rusă Oksana Baulina, ucisă în bombardamentele de la Kiev

Jurnalista rusă Oksana Baulina, în vârstă de 42 de ani, a murit după ce a fost lovită de bombardamentele rusești la Kiev, în timp ce filma distrugerile făcute de tirurile de rachete într-un centru comercial din cartierul Podolsky, potrivit The Guardian.

Sorin Negru,

Jurnalista rusă Oksana Baulina, în vârstă de 42 de ani, a murit în bombardamntele ruse din Kiev

[Sursa foto: The Insider]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Jurnalista Oksana Baulina a murit în timp ce filma distrugerea unui centru comercial din Kiev. Ea transmitea pentru site-ul de știri independent rus Insider, iar anterior a lucrat și pentru Fundația Anticorupție a liderului opoziției ruse Alexander Navalny.

Citeste si: Soldații ruși mor pe capete în Ucraina. Locuitorii din Mikolaiv, chemați să ajute la strângerea morților

Ea a fost ucisă alături de un alt civil, iar alte două persoane din grup au fost rănite în atacul care a avut loc în districtul Podolsky din Kiev, a informat presa internațională.

„The Insider își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor lui Oksana”, a transmis publicația independentă pentru care lucra Oksana Baulina.

Citeste si: O lună de război Rusia-Ucraina. Numărul uriaș de școli și spitale distruse de armata lui Putin

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Publicația The Insider a adăugat: „Vom continua să acoperim războiul din Ucraina, inclusiv crimele de război rusești, cum ar fi bombardarea nediscriminată a zonelor rezidențiale, care duc la moartea civililor și a jurnaliștilor”.

Cine a fost jurnalista Oksana Baulina

Oksana Baulina, în vârstă de 42 de ani, și-a început cariera lucrând pentru reviste de lifestile, inclusiv Time Out Moscow și In Style, dar după un deceniu a făcut o schimbare către activitate politică, devenind producător pentru Fundația Anticorupție a lui Alexander Navalny.

Citeste si: Rusoaica care s-a antrenat cu Vladimir Putin în tehnici de spionaj face declarații inedite despre război: „El câștigă întotdeuna”

Oksana Baulina, a fost închisă pentru scurt timp când poliția rusă a luat cu asalt sediul grupului lui Navalny, unde coordona o transmisiune în direct de la un miting național.

Baulina a părăsit Rusia în 202 după ce autoritățile au declarat Fundația Anticorupție ca fiind „organizație extremistă”, dar a continuat să raporteze pentru publicațiile Insider și Coda Story.

După ce Rusia a invadat Ucraina în urmă cu o lună, Baulina a transmis informații de la Kiev și Lviv, în vestul Ucrainei, pentru Insider.

Cel puțin 5 jurnaliști au fost uciși în războiul declanșat de Rusia în Ucraina, potrivit The Guardian.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI