Svetlana Babaieva a fost şefa biroului grupului media Rossiia Segodnia din Simferopol, al doilea oraş ca mărime din peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

Agenţia de presă RIA Novosti a anunțat că Babaieva a fost ucisă de un glonţ rătăcit în timpul antrenamentelor de tragere, fără a oferi alte detalii.

Citește si: VIDEO- Florentina a avut parte de un sfârșit cumplit la 21 de ani. Ea a fost ucisă de fostul concubin

Personalități pro-Kremlin i-au adus un omagiu lui Babaieva în postările pe rețelele sociale. Serghei Aksionov, guvernatorul rus al Crimeei, a numit moartea ei ”o pierdere irevocabilă”.

Jurnalista Svetlana Babaieva a murit

„Svetlana a făcut multe pentru a transmite publicului adevărul despre ceea ce se întâmplă în regiunea Herson”, a spus Vladimir Saldo, şeful regiunii Herson din sudul Ucrainei, susținut de ruşi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zakharova, a scris pe pagina sa de Telegram: „Te iubesc foarte mult, Sveta”.

Citește si: Răsturnare de situație în cazul dublei crime de la Iași? Studentul marocan ar putea fi eliberat din arest

Ucraina a sancționat grupul Rossiia Segodnia, numindu-l pe directorul general Dmitri Kiseliov „figura centrală a propagandei guvernamentale care sprijină desfășurarea trupelor ruse în Ucraina”.

Într-o declarație postată de RIA Novosti, Kiseliov a spus că Babaieva este o „persoană caldă, care a sprijinit cu fermitate Rusia” şi „a vrut să-i sprijine pe eroii noștri”.

Citește si: Un elev de 17 ani a fost ucis de poliție la protestele din Iran

Babaieva a fost şef al birourilor Ria Novosti din Marea Britanie şi din SUA şi editor al site-ului Gazeta.Ru.

Citește si: Cine este Ciprian, bărbatul care și-a ucis bunicul în fata a doi polițiști, injunghiindu-l cu cuțitul în spate: "A fost un copil normal, nu au fost probleme cu el până anul asta!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si