In articol:
- Kelemen Hunor este a doua candidatură la prezidențiale
- Când au loc alegeri prezidențiale 2019
- Alegeri prezidențiale 2019- CALENDAR
Kelemen Hunor este parlamentar din anul 2000 și se află la al cincilea mandat.
Între anii 2009 și 2012, Kelemen Hunor a fost ministru al Culturii, în Guvernul Boc, iar din nou în anul 2014, pentru 9 luni, în Guvernul Ponta.
Kelemen Hunor este a doua candidatură la prezidențiale
Pentru Kelemen Hunor este a doua candidatură la prezidențiale, după ce s-a înscris în cursă în anul 2014. La acel moment a obținut puțin peste 3,5%.
Kelemen Hunor a reușit să strângă aproape 270.000
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
„266.024 de semnături vom depune. Vreau să le mulțumesc celor care au fost alături și au susținut această candidatură, să existe și un candidat din partea noastră, un candidat din partea Uniunii. Am avut o perioadă foarte scurtă la dispoziție, că destul de târziu am anunțat că voi candida, trei săptămâni, pentru noi efortul e și mai mare, partidele mai mari reușesc mult mai repede”, a
„La noi, dincolo de Constituție, oamenii au impresia după două mandate de Băsescu că președintele rezolvă totul și au această experiență de cinci ani cu președintele Iohannis, când președintele s-a implicat mai puțin, și acum sunt un pic debusolați: care e modelul de președinte? Unul jucător care se bagă în toate temele posibile și imposibile sau un președinte care, din când în când, spune că urmărește cu atenție desfășurarea evenimentelor. Poate că la mijloc ar trebui să fie”, a adăugat el.
„Președintele este un model prin mesaje, prin atitudine, prin implicare și noi am văzut două modele total diferite, lăsându-l la o parte pe Iliescu: Băsescu- care se implică și joacă de dimineața până seara, și noaptea dacă se poate, și președintele Iohannis- strict pe Constituție și dacă se poate să nu deranjeze pe nimeni, doar când arde și trebuie să vină pompierul, cum zicea el”, a subliniat președintele UDMR.
„Nu e bine să avem președinte part time, dar nici full time, mai ales dacă nu știm ce vrea să facă”, a continuat Kelemen Hunor.
„Eu stau cu picioarele pe pământ, nu sunt naiv, dar nu pot accepta să dau un răspuns la o întrebare care trebuie pusă după primul tur. Cu Toader Paleologu ar fi un tur doi minunat, o dezbatere de două săptămâni cum nu s-a mai văzut în această țară și, indiferent cine ar câștiga, România ar ieși în câștig mare, mare de tot”, a mai spus Kelemen Hunor.
Când au loc alegeri prezidențiale 2019
Campania electorală începe, în mod oficial, pe 12 octombrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie. În timp ce, al doilea tur la alegeri prezidențiale 2019 are loc pe 24 noiembrie.
Românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegeri prezidenţiale 2019 pe 8.9 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie 2019.
Citeste si: TikTok, interzis oficial în SUA! Donald Trump: „Veţi vedea ce voi face”- radioimpuls.ro
Alegeri prezidențiale 2019- CALENDAR
Potrivit calendarului alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.
De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.
O altă noutate față de anii precedenți o reprezintă faptul că alegătorii, care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59. Ușile nu li se mai închid în nas, sunt lăsați să voteze.