Close sidebar
Close sidebar

Kelemen Hunor – candidat UDMR la alegerile prezidențiale 2019

Kelemen Hunor, în vârstă de 52 de ani, este președintele UDMR din anul 2011, atunci când Marko Bela s-a retras din funcție.

Raluca Ionita,

Kelemen Hunor – candidat UDMR la alegerile prezidențiale 2019, interviu

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Kelemen Hunor este parlamentar din anul 2000 și se află la al cincilea mandat.

Între anii 2009 și 2012, Kelemen Hunor a fost ministru al Culturii, în Guvernul Boc, iar din nou în anul 2014, pentru 9 luni, în Guvernul Ponta. În acest timp a fost vicepremier.

Kelemen Hunor si klaus iohannis

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest, la Cluj-Napoca

Citeste si: Klaus Iohannis este primul pe buletinele de vot la alegerile prezidențiale. Pe ce poziție se situează Premierul Viorica Dăncilă

Citeste si: Bobby Păunescu, acuzații dure după ce i-a fost respinsă candidatura la prezidențiale! ¨La BEC, nu ne-au lăsat să asistăm la numărătoare¨

Kelemen Hunor este a doua candidatură la prezidențiale

Pentru Kelemen Hunor este a doua candidatură la prezidențiale, după ce s-a înscris în cursă în anul 2014. La acel moment a obținut puțin peste 3,5%.

Kelemen Hunor a reușit să strângă aproape 270.000

de semnături.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

„266.024 de semnături vom depune. Vreau să le mulțumesc celor care au fost alături și au susținut această candidatură, să existe și un candidat din partea noastră, un candidat din partea Uniunii. Am avut o perioadă foarte scurtă la dispoziție, că destul de târziu am anunțat că voi candida, trei săptămâni, pentru noi efortul e și mai mare, partidele mai mari reușesc mult mai repede”, a

spus Kelemen Hunor, vineri seară.

„La noi, dincolo de Constituție, oamenii au impresia după două mandate de Băsescu că președintele rezolvă totul și au această experiență de cinci ani cu președintele Iohannis, când președintele s-a implicat mai puțin, și acum sunt un pic debusolați: care e modelul de președinte? Unul jucător care se bagă în toate temele posibile și imposibile sau un președinte care, din când în când, spune că urmărește cu atenție desfășurarea evenimentelor. Poate că la mijloc ar trebui să fie”, a adăugat el.

„Președintele este un model prin mesaje, prin atitudine, prin implicare și noi am văzut două modele total diferite, lăsându-l la o parte pe Iliescu: Băsescu- care se implică și joacă de dimineața până seara, și noaptea dacă se poate, și președintele Iohannis- strict pe Constituție și dacă se poate să nu deranjeze pe nimeni, doar când arde și trebuie să vină pompierul, cum zicea el”, a subliniat președintele UDMR.

„Nu e bine să avem președinte part time, dar nici full time, mai ales dacă nu știm ce vrea să facă”, a continuat Kelemen Hunor.

„Eu stau cu picioarele pe pământ, nu sunt naiv, dar nu pot accepta să dau un răspuns la o întrebare care trebuie pusă după primul tur. Cu Toader Paleologu ar fi un tur doi minunat, o dezbatere de două săptămâni cum nu s-a mai văzut în această țară și, indiferent cine ar câștiga, România ar ieși în câștig mare, mare de tot”, a mai spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor

Când au loc alegeri prezidențiale 2019

Campania electorală începe, în mod oficial, pe 12 octombrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie. În timp ce, al doilea tur la alegeri prezidențiale 2019 are loc pe 24 noiembrie.

Românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegeri prezidenţiale 2019 pe 8.9 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie 2019.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Tăriceanu: BEC a decis că Mircea Diaconu nu are dreptul la reprezentanţi în secţiile de votare. Doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru? Când sapă groapa altuia, "orice om să-i fie frică"

Citeste si: Alexandru Cumpănaşu îi datorează 300.000 de euro unui prezentator de televiziune! Trebuie să îi dea banii lui Alex Ferariu până în 2022!

Citeste si: Alegeri prezidentiale 2019 sondaje. Klaus Iohannis conduce detaşat, în timp ce bătălia se ține pentru locul 2

Alegeri prezidențiale 2019- CALENDAR

Potrivit calendarului alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

O altă noutate față de anii precedenți o reprezintă faptul că alegătorii, care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59. Ușile nu li se mai închid în nas, sunt lăsați să voteze.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI