Close sidebar
Close sidebar

Kendama, jocul care a cucerit lumea. Afla istoria acestei jucarii

Kendama este o jucarie care a aparut prima ata in Japonia, iar acum a devenit extrem de iubita in toata lumea, inclusiv in Romania. Din ce in ce mai multi copii se joaca cu aceata jucarie din lemn cu trei cupe si o bila.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Historia.ro ne dezvaluie intr-un amplu articol care este istoria jucariei Kendama si a jocului care a cucerit lumea.

Astfel, Kendama este un joc de indemanare traditional japonez. Este format din tepusa cu maner de lemn (ken), o bila (dama) si ata.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Varful ken-ului numeste kensaki, iar cupa de pe maner se cheama Chuzara. In dreapta si in stanga tepusei sunt doua cupe laterale care o forma concava, insa nu sunt de aceeasi marime. Cea mare se numeste Ôsara, iar cea mica Kosara.

Cu toate ca japonezii l-au facut popular, jocul are origini europene. In Franta se numea "bilboquet", in Marea Britanie "cup-and-ball", iar in Germania se numea "Kugelfang". Inca din 1585, la curtea regelui Henri al II-lea se juca acest joc.

Jocul ajuta la dezvoltarea coordonarii dintre ochi, mana si creier. Baietii din cele mai vechi timpuri se jucau antrenandu-se pentru dezvoltarea tacticilor de vanatoare.

Citeste mai multe aici

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI