Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, a solicitat creșterea producției de rachete pentru a ajuta la asigurarea unei „puteri militare copleșitoare”. 

Astfel, Coreea de Nord se pregătește de război, iar Coreea de Sud și SUA se pregătesc pentru exercițiile militare anuale, potrivit Reuters.

Coreea de Nord se pregătește de război

Liderul Coreei de Nord a dat ordinul recent, când a vizitat, vineri și sâmbătă, mai multe fabrici de muniții care produc rachete tactice, platforme de lansare a rachetelor, vehicule blindate și proiectile de artilerie.

Citește și: VIDEO- Explozie în zona digului din Costineşti| Posibil să fie mină marină

Exercițiile militare anuale ale Coreei de Sud și SUA sunt „o repetiție de război” pentru Kim Jong Un.

„Nivelurile calitative ale pregătirilor de război depind de dezvoltarea industriei de muniţii, iar fabrica are o responsabilitate imensă în accelerarea pregătirilor de război ale armatei noastre", a spus Kim, citat de KNCA.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Kim Jong Un începe pregătirile de război. El a solicitat creșterea producției de rachete: „Nivelurile calitative ale pregătirilor de război depind de dezvoltarea industriei de muniţii”

Kim Jong Un începe pregătirile de război. El a solicitat creșterea producției de rachete: „Nivelurile calitative ale pregătirilor de război depind de dezvoltarea industriei de muniţii”

[Sursa foto: AFP/Getty Images]

Kim a inspectat și a condus un nou vehicul blindat utilitar de luptă și a lăudat progresele recente în ceea ce privește modernizarea liniilor de producție pentru lansatoare de rachete multiple de calibru mare.

Kim Jong Un a menționat că este „o nevoie urgentă de a crește exponențial producția” de astfel de rachete pentru întărirea unităților de artilerie din prima linie.

„Armata noastră trebuie să-şi asigure temeinic o putere militară copleşitoare şi o pregătire solidă pentru a face faţă oricărui război în orice moment, astfel încât inamicul să nu îndrăznească să folosească forţa şi să fie anihilat dacă o face", a spus liderul Coreei de Nord.

Coreea de Nord denunță exercițiile militare ale aliaților

Coreea de Sud și SUA au declarat în cursul zilei de luni că vor organiza exercițiile de vară Ulchi Freedom Guardian între 21-31 august pentru a îmbunătăți capacitatea de a răspunde la amenințările nucleare și cu rachete ale Coreei de Nord.

Citește și: Submarinele nucleare ale Rusiei vor fi dotate cu rachete hipersonice

Pe de altă parte, Coreea de Nord a denunțat exercițiile militare ale aliaților și spune că totul ar fi o repetiție pentru un război nuclear.

SUA a acuzat Coreea de Nord că ar fi furnizat arme Rusiei pentru războiul ce se află în plină desfășurare în Ucraina, precum obuze de artilerie, rachete de umăr și rachete. Coreea de Nord şi Rusia au negat orice tranzacţii de arme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si