Close sidebar
Close sidebar

Kiwi. Mulți consumă acest fruct fără a ști unul dintre cele mai mari secrete ale lui. Ce se află în interiorul lui

Kiwi. Deşi nu arată tocmai apetisant la exterior, fructul de kiwi are nenumarate beneficii pentru sănătatea ta. Iată câteva dintre ele.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Kiwi. Sunt o excelenta sursă de fibre, care ajută la curăţarea colonului de toxine şi la reducerea apariţiei cancerului de colon. Ele ajuta şi la scăderea nivelului colesterolului, ceea ce duce implicit la reducerea riscului producerii unui atac de cord. In plus, fructele bogate în fibre, ca şi kiwi, îi ajută pe bolnavii de diabet să ţină glicemia sub control.

Citeste si: Alimente strict interzise bebelușilor. Lista pe care orice mămică ar trebui să o știe

Kiwi. Dacă mănânci câteva kiwi pe zi, reduci riscul formării cheagurilor de sânge

Consumul acestor fructe este un mod delicios de a-ţi păstra inima sănătoasă. Dacă mănânci câteva kiwi pe zi, reduci riscul formării cheagurilor de sânge şi cantitatea de grăsime (trigliceridele) din sânge. Fructele au acelaşi efect ca şi aspirina, numai că cea din urmă poate provoca ulcer.

Citeste si: Ananas. Mulți mănâncă acest fruct fără să știe ce este, de fapt. Adevărul incredibil despre ananas

Kiwi. Într-un kiwi se găseşte şi mai multă vitamina C decât într-o portocală

Kiwi conferă protecţie contra astmului şi altor afecţiuni respiratorii, datorită conţinutului mare de vitamina C. Intr-un kiwi se găseşte şi mai multă vitamina C decât într-o portocală. Un studiu făcut de italieni pe 18 mii de copii arată că simptomele de astm sunt cu 44% mai rar întâlnite la copiii care mănâncă între 5 şi 7 citrice şi kiwi pe săptămână, decât la cei care mănâncă aceste fructe mai puţin de o dată pe săptămână.

Micuţii care sufereau de astm la începutul studiului au avut cel mai mult de beneficiat de pe urma experimentului. După un “tratament” cu kiwi starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Kiwi. Foarte bun și pentru ochi

Kiwi. Este bun şi pentru ochi: ajută organismul să lupte contra degenerării oculare. Deşi ai invăţat că morcovii fac bine la vedere, se pare că aceste fructe îi depăşesc. Oftalmologii au ajuns la concluzia că, mâncând 3 sau mai multe fructe pe zi, reduci cu 36% riscul de apariţie a degenerării oculare.

Citeste si: Ce este GRAVIOLA, fructul ciudat care se găsește și în magazinele de la noi. Ai mânca așa ceva?

Kiwi. Fitonutrienţii din kiwi ne protejează ADN-ul. Acest fruct i-a fascinat pe cercetători prin capacitatea lui de a apăra ADN-ul de bombardamentul radicalilor liberi. Kiwi este o sursă importantă de fitonutrienţi şi antioxidanţi – substanţe care întârzie îmbătrânirea celulelor. Unii spun că şi coaja este foarte bogată în nutrienţi şi că, dacă o speli şi îndepărtezi puful, o poţi mânca fără probleme.

Citeste si: Dovleac. Cum îl cureți în mai puțin de 10 minute

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI