Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc joi, începând cu ora 14,00, la Palatul Cotroceni, a informat Administraţia Prezidenţială. Decizia vine la trei zile după primul tur al alegerilor prezidențiale, când au apărut acuzații privind implicarea Rusiei în jocul politic intern.

Citește și: VIDEO Ce spun preoții ortodocși despre limbajul mistic al lui Călin Georgescu. "Este un mag alb, un inițiat în loji și cluburi. Se dă omul lui Dumnezeu, dar nu este așa"

Potrivit presidency.ro, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT se află analiza unor "posibile riscuri la adresa securităţii naţionale generate de acţiunile unor actori cibernetici statali şi non-statali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral".

Ședinta CSAT după alegerile prezidențiale

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a transmis, miercuri, că, anul trecut, la solicitarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică (COSC), a recomandat oficial instituţiilor publice să interzică aplicaţia TikTok din cauza riscurilor semnificative de securitate cibernetică şi manipulare a datelor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Rusia încearcă sa provoace România. Ambasadorul lui Putin a înfipt, la propriu, steagul Rusiei în Vrancea- antena3.ro

Citeste si: The Guardian: Alegătorii din România sunt furioşi. Ce urmează după victoria şocantă a ultranaţionalistului în primul tur- stirileprotv.ro

Recomandarea a venit în contextul riscurilor de influenţare a opiniei publice şi proceselor decizionale prin intermediul reţelelor sociale.

De asemenea, DNSC a transmis că monitorizarea conturilor de social media şi investigarea tacticilor şi tehnicilor de propagare a postărilor de pe reţelele sociale prin manipulare de algoritmi nu intră în atribuţiile instituţiei.

Reprezentanţii DNSC au menţionat că, pe întreaga perioadă a alegerilor, s-a colaborat activ cu autorităţile naţionale de specialitate- Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii- pentru a preveni atacurile cibernetice asupra infrastructurii electorale şi

pentru a asigura un proces electoral transparent şi sigur.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si