Klaus Iohannis a discutat cu Sorin Cîmpeanu despre redeschiderea școlilor după vacanța de Paște
Ministrul Educației și președintele țării au discutat în ședința de joi, de la Palatul Cotroceni despre cum vor decurge lucrurile în sistemul de învățământ după vacanța de Paște a elevilor.
În cadrul ședinței de joi, de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a discutat cu Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre sistemul educaţional, precum şi modalitatea de derulare şi de finalizare a anului şcolar 2020-2021, în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii la procesul de învăţământ. Astfel, la reluarea cursurilor după actuala vacanţă, vor fi aplicate aceleaşi scenarii pe baza cărora s-a desfăşurat activitatea didactică în acest semestru.
Cursurile se vor relua după vacanța de Paște
„În acest context, au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecţie sanitară la nivelul unităţilor şcolare. În ceea ce priveşte reluarea cursurilor după actuala vacanţă, se vor aplica aceleaşi scenarii pe baza cărora s-a desfăşurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluţia epidemiologică”, arată un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.
„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învăţământ va permite desfăşurarea în siguranţă a cursurilor, atât cadrele didactice, cât şi elevii fiind, astfel, protejaţi împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, arată sursa amintită.
O altă temă de discuţie a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar.
Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;
Scenariul 2
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar;
b) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale;
c) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu;
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 până la intrarea localității în carantină”.