Premierul Florin Cîțu preia, de miercuri, interimatul la Ministerul Sănătății, după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat funcția. "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar", a transmis Administrația Prezidențială.

Citeste si: Florin Cîțu, prima reacție după ce USR-PLUS i-a retras sprijinul politic

Florin Cîțu a făcut scurte declarații de presă miercuri seara pe această temă.

”Odată cu propunerea de revocare a lui Vlad Voiculescu, i-am trimis președintelui și propunerea de numire a lui Dan Barna. Având în vedere refuzul lui Dan Barna, am înaintat o nouă propunere, în persoana mea, acceptată de președinte”, a declarat prim-ministrul Cîțu.

Florin Cîțu, nicio replică la adresa atacurilor USR-PLUS

Demiterea lui Vlad Voiculescu de la șefia Ministerului Sănătății a declanșat un scandal uriaș în coaliția de guvernare. Liderul USR-PLUS Dan Barna a anunțat că formațiunea pe care o conduce îi retrage sprijinul politic acordat premierului Florin Cîțu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dan Barna a refuzat, totodată, să preia interimatul de la Ministerul Sănătății.

"Am avut deja întâlniri cu secretarii de stat, mâine voi avea două videoconferințe online, una dintre ele cu șefii DSP. Mâine vom avea ședință de guvern, sunt mai multe acte normative importante pentru toți românii și care nu suportă amânare. Voi asigura interimatul la Ministerul Sănătății până când USR PLUS va face o nominalizare de ministru", a mai spus premierul Cîțu în scurta declarație de presă.

Citeste si: VIDEO-Scandal la vârful Ministerului Sănătății din cauza consilierului

Dacian Cioloș, mesaj dur pentru Florin Cîțu

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, consideră că şeful Executivului "a făcut jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare". Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru, a precizat fostul prim-ministru tehnocrat:

"În Coaliţie, am luat până acum decizii împreună, iar acest lucru a făcut-o funcţională. Din păcate, nu acelaşi lucru s-a întâmplat azi, când premierul Cîţu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri şi l-am susţinut pentru a conduce guvernul coaliţiei. Demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliţie funcţional, o echipă pentru reformarea României. Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru", scrie Cioloş, miercuri, pe Facebook.

Dacian Cioloș consideră că, încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început "un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliţie, inclusiv domnul Cîţu, atunci când a primit invitaţia de a-şi asuma rolul pe care încă îl deţine".

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

"Florin Cîţu a făcut astăzi jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat şi votat împreună. Alianţa USR PLUS îşi doreşte să rămână într-o coaliţie de guvernare care îşi asumă reforme.  Am cerut de urgenţă o şedinţă a coaliţiei pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîţu", a scris Dacian Cioloş.

Citeste si: Cum arată CV-ul Andreei Moldovan, fost secretar de stat la Ministerul Sănătății. „Mă întorc la spital”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si