”Criza pe care o traversăm pune la încercare rezistenţa, solidaritatea şi tăria de caracter a societăţii noastre şi a reprezentaţilor săi politici. Acum se departajează cei responsabili şi curajoşi de cei iresponsabili, de profitorii şi populiştii care fac doar promisiuni mincinoase. În aceste zile, îi vedem foarte clar şi pe unii şi pe ceilalţi. Sunt, pe de-o parte, românii care respectă restricţiile, salvând vieţi, sunt specialiştii care lucrează neîntrerupt pentru a stopa pandemia şi sunt guvernanţii care au luat măsuri corect şi care acum pregătesc un program mai amplu de relansare a economiei româneşti.

Această parte a societăţii este cea orientată spre depăşirea crizei, spre resetarea şi dezvoltarea României. Pe de cealaltă parte, însă, îi vedem pe cei  pe care îi ştim prea bine de ani de zile; oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupţie, proastă guvernare şi ineficienţă”, a declarat Iohannis.

”Am văzut ieri cu câtă satisfacţie au primit unii politicieni decizia CCR. Este încă un semn de nepăsare, inconştienţă şi neînţelegere a misiunii pe care o au. Pentru aceştia interesul politic este mai presus de oameni. Aceste sancţiuni au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului”, a afirmat preşedintele.

Iohannis consideră că PSD a rămas acelaşi partid preocupat să-şi salveze baronii.

”Unica preocupare a PSD rămâne asta: legi cu dedicaţie pentru baronii lor”, a argumentat Klaus Iohannis.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Preşedintele Iohannis a susţinut că modul conjunctural al PSD de a legifera şi maniera discreţionară de a se comporta au condus la ani pierduţi pentru România şi români.

”Resetarea României nu se va întîmpla cât PSD continuă să deţină majoritatea în Parlament”, a avertizat Klaus Iohannis.

”După ce vom ieşi din această criză, principalul obiectiv este de a pune România pe drumul unei dezvoltări temeinice şi durabile. Ştim ce avem de făcut şi trebuie să reparăm tot ce s-a făcut greşit în această perioadă”, a conchis preşedintele.

 

 

Declaraţiile LIVE ale preşedintelui Iohannis vor fi transmite AICI!

Klaus Iohannis, noi declaraţii de presă
Klaus Iohannis, noi declaraţii de presă

Citeste si: Orban, despre decizia privind amenzile: „Anticonstituţională, împotriva ordinii de drept. Nu înseamnă că nu se vor mai da!”

Citeste si: Raed Arafat trage semnalul de alarmă: „Să nu uităm că valul doi va veni”

Citeste si: Ludovic Orban îi contrazice pe Marcel Vela: „Românii nu vor putea ieși liberi din localități”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si