Preşedintele Klaus Iohannis a invitat luni, 22 noiembrie, partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru, a informat vineri Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: Prima țară din UE care intră în lockdown total și impune vaccinarea obligatorie

Care este programul consultărilor de luni

"În temeiul prevederilor art.

85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, preşedintele Klaus Iohannis a invitat, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru", a informat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare:

12:00- Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Social Democrat (PSD) și Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
12:30- Uniunea Salvați România (USR)
13:00 Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
13:30- Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Citeste si: Nicolae Ciucă: „Am finalizat o rundă consistentă de negocieri, am stabilit un procent de 7% pentru investiţii, anul viitor”

Negocieri blocate în negocierile PNL-PSD-UDMR

Negocierile pentru formarea guvernului PSD-PNL-UDMR au intrat, vineri, într-un blocaj imprevizibil cu privire la împărțirea ministerelor. Liberalii insistă să primească ministerul Dezvoltării, care a fost alocat UDMR, iar liderul maghiarilor Kelemen Hunor ar fi amenințat că rupe coaliția dacă acest lucru se va întâmpla.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Această afirmație este destul de corectă", a răspuns Kelemen Hunor unei întrebări cu privire la faptul că UDMR nu renunță la Ministerul Dezvoltării.

Citeste si: Nicolae Ciucă este propunerea de premier a PNL. A fost votat în unanimitate Biroul Executiv al partidului

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu a declarat presei că PSD va ieși din negocieri dacă UDMR se retrage pentru că mandatul pe care îl are se referă la o alianță nu doar cu PNL, ci și cu UDMR și minoritățile naționale.

"Sunt încrezător în continuare că joi vom avea un Guvern", a reiterat Marcel Ciolacu. De aceeași părere este și Kelemen Hunor, care a precizat că discuțiile au decurs bine și vor continua vineri seara sau sâmbătă dimineața.

Kelemen Hunor: Nu putem să stăm cu pantalonii jos până la genunchi

Kelemen Hunor a declarat, totuși, că finalul negocierilor "este departe" și că UDMR nu poate rămâne un element de decor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Un singur lucru nu este posibil: ca UDMR să fie un element de decor.

Nu putem să stăm cu pantalonii jos până la genunchi și să așteptăm să vină poștașul", a declarat Kelemen Hunor, vizibil enervat. 

Pe 4 noiembrie, şeful statului a anunţat că va chema partidele la consultări pentru formarea noului Guvern în momentul în care se va cristaliza o majoritate parlamentară.

"Voi aştepta cu consultările formale până când, din discuţiile din partide, se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern. Abia atunci când această majoritate va fi asumată voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern", a explicat Klaus Iohannis în urmă cu 15 zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si