Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis, discurs de Ziua Armatei. "Sunt exemple durabile pentru generaţia tânără" (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a participat, duminică dimineața, de la ora 10.00 la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Armatei Române, unde va susține o alocuțiune.

Razvan Ilie,

Klaus Iohannis, alocuțiune de Ziua Armatei 2020

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ceremonia organizată cu prilejul Zilei Armatei Române are loc în Capitală, la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I. Discursul președintelui Klaus Iohannis poate fi văzut AICI, dar și pe site-ul președinției:  https://bit.ly/LIVEPR.

Klaus Iohannis: Îmi exprim recunoştinţa faţă de eroii ostaşi căzuţi pe câmpul de luptă 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Armata României, "demnă de trecutul şi de eroii săi", rămâne pentru poporul român acelaşi reper moral.

"În fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim Armata României şi îi comemorăm pe cei care de-a lungul istoriei au luptat pentru apărarea naţiunii şi a statului român. Îmi exprim astăzi recunoştinţa faţă de eroii ostaşi căzuţi pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei şi aduc un omagiu supravieţuitorilor- veteranii de război. Dragostea şi datoria lor faţă de ţară reprezintă exemple durabile pentru generaţia tânără. Armata României, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne pentru poporul român acelaşi reper moral", a afirmat Iohannis.

Potrivit şefului statului, România are astăzi o armată "modernă" şi "bine pregătită" care asigură îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi implementarea politicii de securitate şi apărare comună a Uniunii Europene. 

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că Ziua Armatei Române va fi marcată în acest an printr-o serie de manifestări fără public.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Citeste si: Guvernul ia în calcul restricția circulației pe timp de noapte! Mutare de urgență din cauza avalanșei cazurilor COVID-19

Ziua Armatei 2020, sărbătorită în format restrâns

Potrivit unui comunicat al MApN, Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi

ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.

Citeste si: Școală luată cu asalt de teroriști: 4 elevi au murit pe loc. Alți copii uciși într-un atentat sinucigaș

„Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activităţile vor avea loc fără public”, a transmis MApN.

Ziua Armatei 2020. Programul manifestărilor din București

În Bucureşti, manifestările vor începe la ora 10.00 la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, unde va avea loc o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori, ceremonia de primire a Drapelului de Luptă al Institutului Medico-Militar şi de depunere a jurământului militar de către studenţi ai anului I de la Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti.

De la ora 12.00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”) şi la Monumentul Eroilor Genişti (Piaţa Leu) vor avea loc ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

La Carei va avea loc, de la ora 15.00, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român", o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

MApN aminteşte că în campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă.

„După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI