Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis, discuție telefonică cu Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei. Ce au stabilit cei doi șefi de stat

Klaus Iohannis a avut, vineri 19 aprilie, o discuție telefonică cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Liderul de la București a anunțat pe X/Twitter despre ce au vorbit cei doi șefi de stat.

Sorin Negru,

Klaus Iohannis, dialog telefonic cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan  

[Sursa foto: Twitter / Presidency]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a subliniat, într-o discuţie telefonică avută cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ”rolul esenţial al NATO în asigurarea securităţii regiunii noastre şi contribuţia României şi a Turciei la obiectivele Aliate şi la unitatea noastră puternică”.

”Am avut o discuţie telefonică foarte bună cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Am vorbit despre consolidarea parteneriatului nostru strategic, cu accent pe investiţii şi schimburi economice”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat transmis, vineri, seară, de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

[Sursa foto: Twitter/ Recep Tayyip Erdogan]

Klaus Iohannis a adăugat că a subliniat în dialogul cu liderul Turciei importanţa NATO pentru securitatea din regiune.

”Am subliniat, de asemenea, rolul esenţial al NATO în asigurarea securităţii regiunii noastre şi contribuţia României şi a Turciei la obiectivele Aliate şi la unitatea noastră puternică”, a arătat șeful statului.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu o lună că s-a înscris în competiția pentru poziția de secretar general al NATO, unde concurează împreună cu Mark Rutte, premierul Olandei.

Klaus Iohannis și Mark Rutte, competiție pentru șefia NATO

[Sursa foto: Presidency.ro]

Klaus Iohannis: O relație puternică UE-Turcia rămâne o prioritate strategică de lungă durată

La summit-ul extraordinar de miercuri și joi de la Bruxelles, liderii UE au avut o discuție aplicată cu privire la perspectivele relației UE-Turcia.

Președintele Klaus Iohannis a transmis că a salutat oportunitatea discuției și a exprimat sprijinul pentru o relație puternică și strategică a UE cu Turcia pe termen lung.

Președintele României a arătat că, mai ales în contextul geopolitic dificil actual generat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, o relație puternică UE-Turcia rămâne o prioritate strategică de lungă durată pentru Uniunea Europeană și a exprimat susținerea pentru examinarea unor posibili pași suplimentari, în special în domeniile dialogului politic și al cooperării sectoriale, în linie cu propunerile formulate de Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant.

Citește și: Klaus Iohannis le cere liderilor UE un mesaj "ferm și unitar" față de Iran

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Cu două zile în urmă, Klaus Iohannis a fost întrebat, la Bruxelles, și despre candidatura sa la şefia NATO.

„În ce priveşte NATO, discuţii se poartă, sunt foarte intense, dar aceste discuţii sunt altfel decât la alte formate. Chestiunile NATO nu se discută în public, nu se fac publice. Deci continuăm ca şi până acuma. Am avut câteva discuţii bune, în plan diplomatic. Se continuă şi vom vedea când vom avea un rezultat”, a declarat Iohannis înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European, miercuri la Bruxelles.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI