Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că atacul terorist din Israel este evident în sprijinul Rusiei. El precizează că vom afla cine a stat în spatele acestui atac şi care a fost strategia politică.

Iohannis: ”Noi suntem solidari cu Israel, şi România e pregătită să intervină cu ajutoare”

„Imaginile pe care le vedem sunt imagini de groază. Sute de civili măcelăriţi de acest atac de amploare.

Acest atac trebuie condamnat prin toate formele de exprimare diplomatice. Noi suntem solidari cu Israel, şi România e pregătită să intervină cu ajutoare, atunci când acestea vor fi solicitate.

Iohannis: ”Noi suntem solidari cu Israel, şi România e pregătită să intervină cu ajutoare”

Iohannis: ”Noi suntem solidari cu Israel, şi România e pregătită să intervină cu ajutoare”

[Sursa foto: presidency.ro]

În ce priveşte impactul acestui război el va exista, acest atac în Israel va schimba multe relaţii şi nu numai în Orientul Mijlociu”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Budapesta.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Raed Arafat, declarații în urma atacurilor din Israel. ,,Nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greșit, este inuman''

”Vom afla cine a stat în spatele acestui atac”

Președintele Iohannis a vorbit și despre legătura dintre atacul din Israel și Rusia.

„În ce priveşte războiul Rusiei împotriva Ucrainei, din păcate, putem să constatăm că acest atac terorist asupra Israelului e evident în sprijinul Rusiei.

Vom afla cine a stat în spatele acestui atac şi care a fost strategia politică, dar urmări cert vor fi peste tot”, a continuat şeful statului.

Citește și: Ziua 5 război Israel-Hamas: Un cetățean din Republica Moldova a murit în atacurile din Israel. Bilanțul morților a ajuns la 1.200 de persoane

Iohannis: România e pregătită să intervină cu ajutoare

Iohannis: România e pregătită să intervină cu ajutoare

[Sursa foto: presidency.ro]

Cum vrea Rusia să se folosească de războiul din Israel

Rusia a lansat în ultimele zile o serie de declarații propagandistice legate de conflictul din Israel, cu scopul de a distrage atenția occidentală de la Ucraina. Într-o analiză pentru stirilekanald.ro, Ovidiu Raețchi, specializat în istorie, spune că războiul din Israel este un moment potrivit de care să se folosească Rusia pentru a-și ascunde acțiunile împotriva Ucrainei. 

”Eu sunt convins că  Rusia  va încerca masiv să folosească, în spațiul informațional, prin dezinformare, ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu pentru a face mult mai puțin interesantă în fața opiniei publice  situația din Ucraina. Pentru a-și masca agresiunea nejustificată împotriva Ucrainei”, spune Raețchi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si