„Felicitări preşedintelui Joe Biden şi vicepreşedintei Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm şi să aprofundăm Parteneriatul Strategic care să aducă beneficii popoarelor noastre şi să lucrăm în spiritul autentic al valorilor transatlantice”, a scris Klaus Iohannis miercuri pe Twitter.

Joe Biden a depus miercuri jurământul de învestire ca preşedinte al SUA, devenind al 46-lea preşedinte al SUA. Anterior, Kamala Harris a depus şi ea jurământul pentru funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite.

Ea este prima femeie care deţine acestă funcţie în istoria SUA.

Inaugurarea mandatului prezidenţial- Joe Biden a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al SUA

Joseph R. Biden a depus miercuri jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. El a devenit al 46-lea preşedinte al SUA.

Biden a depus jurământul în faţa judecătorului John Roberts, şeful Curţii Supreme, pe o biblie de la Douay-Rheims, de familie, veche de 127 de ani, pe care a depus jurământul la toate învestirile din cariera sa politică.

Citeste si: Joe Biden a fost vaccinat în direct contra Covid 19! De ce a făcut asta VIDEO

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Aceasta este ziua Americii, a democraţiei. O zi a istoriei şi speranţei”, a spus el în discursul susţinut în faţa Capitoliului. „Am aflat din nou că democraţia este preţioasă, că este fragilă, dar democraţia a învins. Astăzi sărbătorim triumful nu al unui candidat, ci a unei cauze, cauza democraţiei. America s-a ridicat provocării. Vocea poporului a fost auzită”.

El le-a mulţumit predecesorilor din ambele partide şi a adăugat: „Povestea americană depinde de noi toţi.

Ne unim ca o singură naţiune, sub Dumnezeu, indivizibilă. Uitându-ne spre viitor, curajoşi, îndrăzneţi, la o naţiune care putem fi şi care trebuie să fim. Ştiu forţa naţiunii noastre”.

klaus iohannis mesaj pentru joe biden
Joe Biden - Președinte SUA.[Sursa foto: google]

Făcând referire la incidentele violente petrecute în urmă cu două săptămâni la Capitoliu, Biden a subliniat: „Aşa ceva nu se va mai întâmpla vreodată. Niciodată”.

„Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii”

Biden a amintit în discursul său de cei 400.000 de americani decedaţi din cauza Covid-19 şi a cerut un moment de reculegere.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Biden: Distribuirea vaccinurilor contra Covid de către administraţia Trump a fost o „mascaradă"

El a mai spus: „Mai avem multe de făcut. Avem multe de reparat, de restaurat, de construit şi multe de câştigat. O dată la un secol, virusul pândeşte ţara. Milioane de locuri de muncă au fost pierdute, sute de afaceri au fost închise. Supremaţia albă pe care trebuie să o învingem.

Cer fiecărui american să mi se alăture în această cauză de unire a naţiunii. Extremismul, violenţa, boală, lipsa locurilor de muncă... dar cu unitate putem face lucruri măreţe, putem învăţa copiii noştri în şcoli sigure, putem învinge acest virus, putem aduce dreptate rasială şi socială. Ştiu că a vorbi despre unitate poate părea o fantezie prostească, ştiu că forţa virusului e reală. Istoria noastră a fost o luptă continuă între idealul că suntem toţi creaţi egali şi rasism, demonizare, care ne-au dezbinat mult timp. Prin Războiul Civil, 9/11, prin luptă şi sacrificiu, îngerii noştri buni au izbândit. Acum putem arăta calea unităţii. Ne putem vedea nu ca adversari, dar ca vecini, ne putem trata cu respect, să ne oprim să ţipăm unii la alţii, fără unitate nu există progres, doar o stare de haos. Acesta e momentul nostru istoric şi unitatea este calea înaintea. Dacă facem acest lucru, vă garantez că nu vom da greş niciodată în America. Astăzi, în acest loc şi moment, haideţi să o luăm de la capăt, toţi, haideţi să ne ascultăm unii pe alţii, să ne respectăm”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si