Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis: Nu ne dorim un aşa numit lockdown

Preşedintele Klaus Iohannis spune că deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown. "Nu ne dorim un aşa numit lockdown", a declarat şeful statului.

Andreea Stoica,

Preşedintele Klaus Iohannis

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că nu suntem în situaţia în care să ne gândim la un nou lockdown şi consideră că pandemia a fost gestionată bine până în prezent.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă în România nu se impune o nouă carantină, având în vedere numărul de îmbolnoviri şi faptul că multe state europene au luat deja o astfel de decizie şi a precizat: ”Aflăm de la buletinele de ştiri şi de la dvs şi de la alţii că la noi pandemia e în extindere, dar în realitate lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine.

Chiar statele despre care vorbiţi au un număr de cazuri mult mai mare ca noi, chiar raportat şi la populaţie. Ei au fost nevoiţi să ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru”.

Klaus Iohannis: "Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown"

Şeful statului a precizat că autortăţile şi românii, împreună, trebuie să gestioneze pandemia.

Citeste si: Medicii în pragul disperării! Mai mulți pacienți cu coronavirus din Suceava au decedat pentru că au refuzat să primească oxigen. Spuneau că nu cred în Covid-19

”Spun de fiecare dată autorităţilor şi românilor să combată eficient răspândirea acestei epidemii. Noi cu mască, cu igienizare, iar autorităţile cu măsuri, cum am spus şi ieri extinderea locurilor la ATI. Nu ne dorim un aşa numit lockdown.

Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown”, a mai afirmat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, întrebat dacă autorităţile iau în calcul instituirea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă, că nu s-a discutat un astfel de demers şi că în opinia sa, ”anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

”Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem, dar eu nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi ca în alţi ani. Cu siguranţă vor fi restricţii în vigoare, cu siguranţă se va putea călători în mult mai puţine locuri, de exemplu în străinătate, din cauza unor restricţii impuse pe teritoriile altor ţări. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia ”, a declarat preşedintele, întrebat dacă ar autorităţile ar putea decide instituirea stării de urgenţă în perioada de iarnă,după modelul din Israel.

Israelul a fost prima ţară care a reimpus măsuri de carantină generalizată, în luna septembrie, acestea fiind valabile din 18 septembrie, pe perioada sărbătorilor prilejuite de Anul Nou evreiesc.

Număr recod de cazuri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus 28 octombrie 2020. Alte 5.343 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Un nou record a fost atins și în privința deceselor înregistrate de ieri- 107 de români au fost răpuși de COVID-19.

Citeste si: O asistentă medicală de doar 45 de ani, răpusă de coronavirus. Este al doilea caz în câteva zile

În intervalul 27.10.2020 (10:00) – 28.10.2020 (10:00) au fost raportate 107 decese (60 bărbați și 47 femei), potrivit datelor furnizate azi de Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre pacienți infectați cu noul coronavirus internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 de ani, 7 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 17 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 38 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citeste si: Primul județ care a depășit pragul de infectare de 4 la 1.000 de locuitori

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Potrivit autorităților sanitare, 100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19  este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la ATI.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI