Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Este convocat premierul Cîțu și vicepremierii

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Potrivit Administrației prezidențiale, întâlnirea are loc la ora 15.00 și tema principală este campania de vaccinare.

Razvan Ilie,

Țintele de vaccinare precizate de Iohannis sunt 5 milioane de persoane la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie și 7 milioane la 1 august.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform agendei președintelui, ședința de lucru cu premierul României și membri ai Guvernului are loc la ora 15.00 pe tema campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

La ședința de la Palatul Cotroceni vor participa, potrivit site-ului  presidency.ro, prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novák, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu

Citeste si: Prefectul Capitalei, anunț despre revenirea la școală a elevilor. "Masca obligatorie pe o rază de 50 de metri"

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță: Vrem să organizăm un maraton al vaccinării pentru copii

Citeste si: Nelu Tătaru, despre pandemia de COVID-19: În măsura în care vom avea o imunizare de 50-60% putem spera într-un val uşor

Citeste si: Avertisment OMS: „Pandemia este departe de a se termina. Nu se va încheia până nu se va încheia peste tot”

Care sunt pragurile de vaccinare anunțate de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat zilele trecute  un calendar cu măsuri de relaxare pentru această vară, "condiționat de rata de incidență și gradul de vaccinare". Țintele de vaccinare precizate de Iohannis sunt 5 milioane de persoane la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie și 7 milioane la 1 august.

"Vom avea o relaxare pas cu pas, care să ne permită să reluăm multe activități și să nu ne expună pericolului revenirii pandemiei în forță.

De la 1 iunie, va crește și capacitatea de cazare, precum și cea de servire în restaurante. Nunți, botezuri, mese festive vor putea fi organizate în aer liber, începând cu 1 iunie, cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu 50. Se elimină aceste limitări dacă toți participanții sunt vaccinați, același lucru fiind valabil și în cazul sălilor de sport", a declarat șeful statului pe data de 13 mai.

Citeste si: Senatul a respins proiectul de lege care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

În privința școlilor, Iohannis a declarat că se aplică în continuare scenariile de până acum, bazate pe rata de incidență, fiind foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală.

"Dacă vrem să ieșim din pandemie, dacă ne dorim să ne reluăm toate activitățile, trebuie să ne vaccinăm!", a cerut cu insistență președintele României. 

Câți români s-au vaccinat până în acest moment

Autoritățile sanitare au anunțat pe data de 17 mai că au fost administrate în România, începând cu data de 27 decembrie 2020, un număr total de 6.834.736 doze de vaccin împotriva COVID-19, unui număr de 3.963.176 persoane.

Dintre aceștia, 1.091.616 sunt persoane vaccinate cu 1 doză, iar 2.871.560 persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Ținta de vaccinare ar putea să nu fie atinsă. Centrele, goale

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI