În perioada 18-23 septembrie, Klaus Iohannis va merge la New York pentru a participa la cea de-a 78-a întâlnire din cadrul ONU, Organizaţia Naţiunilor Unite. În aceste zile, președintele României va merge la mai multe congrese, dar și la recepția oferită de președintele S.U.A, Joe Biden. Care este programul președintelui Klaus Iohannis?

Klaus Iohannis, invitat la al-78-lea congres ONU

Președintele României, Klaus Iohannis va merge în perioada 18-23 septembrie la New York, pentru a participa la al 78-lea congres al Organizației Națiunilor Unite(ONU). 

Adunarea reprezentanților Organizațiilor Națiunilor Unite are ca temă Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi.  Klaus Iohannis va aborda implicarea României în agenda pentru 2030 a ONU.

”Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi. În cadrul intervenţiei naţionale pe care o va susţine în plenul Adunării Generale a ONU, Preşedintele României va prezenta evaluările ţării noastre cu privire la temele de actualitate la nivel global, va sublinia priorităţile de politică externă şi contribuţia României la obiectivele de pe agenda multilaterală a ONU”, a transmis Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Pe parcursul întâlnirilor ONU, Klaus Iohannis va aborda diferite aspecte precum contribuţia de substanţă a României la promovarea valorilor democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept şi rolul activ jucat de ţara noastră în activităţile ONU, pe cele trei paliere principale: pace

şi securitate, dezvoltare durabilă şi drepturile omului. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ce activități va desfășura Klaus Yohannis în zilele congresului ONU?

Ce activități va desfășura Klaus Yohannis în zilele congresului ONU?

[Sursa foto: presidency.ro]

Citește și: VIDEO-Președintele Klaus Iohannis, după ridicarea MCV: „ Este o reuşită a instituţiilor statului şi a întregii societăţi româneşti”

Ce program va avea președintele?

Klaus Iohannis va participa pe perioada celei de-a 78-a adunare ONU, la mai multe Summit-uri, cu diverse tematici, unde va avea oportunitatea să intervină cu discursuri.

Pe data de 19 septembrie va avea intervenție la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă- Dialogului Liderilor cu tema „Unitate și solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up şi revizuire”, iar pe seară este invitat la recepția tradițională oferită de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, în onoarea Șefilor de delegații.

Pe 20 septembrie va avea intervenția națională susținută în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Pe 21 septembrie va avea alocațiune la evenimentul World Leaders Forum cu tema ,,Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră”, potrivit presidency.ro.

Citește și: VIDEO- Klaus Iohannis: Consumul de droguri în rândul tinerilor, dezbătut în CSAT. ”Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si