Preşedintele Klaus Iohannis se va vaccina anti-Covid în a doua etapă a campaniei, deşi le-a făcut specialiştilor propunerea de a fi printre primii vaccinaţi pentru a fi un exemplu şi a le da oamenilor încredere. Specialiştii i-au sugerat însă să se conformeze strategiei de vaccinare pentru a nu genera speculaţii.

Specialiştii din cadrul grupului de lucru privind campania de vaccinare i-au spus că gestul său ar putea duce însă la speculaţii, a declarat la Digi 24 medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

"În cadrul grupului de lucru preşedintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm şi răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toţi experţii, că nu este de dorit. Pentru că, dintr-un gest care se doreşte a convinge şi a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculaţii şi nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră şi toată munca”, a explicat medicul.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunt de ultima ora despre sarbatorile de iarna: “De Craciun și de Anul Nou..."

Președintele României nu se află în prima categorie de vaccinare

Klaus Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare. Preşedintele este în etapa a doua de vaccinare conform strategiei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

klaus iohannis vaccin coronavirus
Iohannis nu este lăsat să se vaccineze.[Sursa foto: google]

”De aceea, Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina când îi va veni rândul, conform strategiei de vaccinare", a declarat la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Familia Iohannis, veste bună din instanță. Dosarul casei din Sibiu, închis definitiv

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat într-o conferinţă de presă, în 25 noiembrie, că este ”pentru vaccinare” şi, dacă se consiceră că exemplul său ar putea încuraja vaccinarea anti-COVID, se va vaccina în momentul în care va exista un vaccin.


Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, dacă se va vaccina public pentru a da un exemplu, în momentul în care va exista un vaccin anti-COVID şi a afirmat: ”Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere. Cum să nu? Nu am nicio problemă cu asta”.
Şeful statului a precizat că este ”pentru vaccinare”.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre strategia de vaccinare: "Vom intra imediat după Crăciun..."

”Eu sunt pentru vaccinare dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare”, a mai declarat Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si