În a noua zi de invazie, Kremlinul împarte rușii în două: "cei care îl susţin pe preşedinte" și "cei care nu înţeleg ce se petrece".
"Nu este momentul pentru divizări, este momentul de a ne uni.

Citeste si: Ministrul forțelor armate din Franța va face o vizită în România, pentru a se întâlni cu militarii francezi ajunși în țară

Locuitorii Rusiei sunt împărțiți în două tabere

Să ne unim în jurul preşedintelui nostru", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul conferinţei de presă zilnice, întrebat despre apelurile unor personalităţi de primă mărime ale culturii ruse care se opun războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Citeste si: Rusificarea orașului Herson. Locuitorii ascultă doar programe rusești

"Există de fapt dezbateri pasionate în rândul oamenilor de cultură. Sunt cei care îl susţin pe preşedinte, susţinându-l sincer. Şi există cei care nu înţeleg ceea ce se petrece", a spus el, apreciind că "trebuie să li se explice lucrurile cu răbdare".

Mai multe petiții circulă în rândul locuitorilor din Rusia

Mai multe petiții ale cetățenilor au început să circule, printre care și cele ale unor profesioniști și oameni din domeniul medicinei.
Autoritățile ruse au înăsprit măsurile împotriva protestelor interne față de invazia Ucrainei, în special prin blocarea anumitor site-uri de internet și posturi de media independente.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski: Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei

Referitor la conflictul în Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că președintele Vladimir Putin nu va discuta cu Zelenski, urmând ca negocierile să se încheie între reprezentanții celor două președinții.

Nici un document nu a fost agreat deocamdată cu Ucraina la aceste discuţii, Moscova expunând părţii ucrainene cum vede ea soluţionarea conflictului, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului.

Citeste si: Raed Arafat anunță că România va dona Ucrainei 12 ambulanţe. „Din păcate, nu putem da ambulanţe noi”

"Aceste negocieri sunt un mijloc bun de a transmite părţii ucrainene viziunea noastră asupra problemei", a adăugat Peskov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si