Close sidebar
Close sidebar

Rusia neagă crimele de război de la Izium. "Este o minciună", spune portavocea lui Putin

Vladimir Putin nu recunoaște că trupele rusești din Ucraina au comis crime de război. După ce a negat masacrul de la Bucha, Kremlinul respinge și noile dovezi care apar în regiunea Harkov.

Sorin Negru,

Aproape toate cadavrele exhumate din aproximativ 450 de morminte descoperite în apropiere de Izium săptămâna trecută au arătat semne de moarte violentă.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Noile acuzații ale Ucrainei, potrivit cărora forțele ruse au comis atrocități împotriva soldaților și civililor în orașul Izium, din estul recucerit, sunt o „minciună”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Citeste si: Vladimir Putin avertizează că forțele ruse ar putea intensifica atacurile împotriva Ucrainei

Oficialii ucraineni au spus că aproape toate cadavrele exhumate din aproximativ 450 de morminte descoperite în apropiere de Izium săptămâna trecută au arătat semne de moarte violentă.

Cimitir și gropi comune în apropiere de Izium 

[Sursa foto: Twitter]

Aliații occidentali ai Kievului și-au exprimat indignarea în fața noilor descoperiri și au acuzat Rusia că este probabil responsabilă pentru crime de război, informează The Moscow Times.

Kremlinul repetă placa de la Bucha: "Este o minciună"

„Este o minciună și, desigur, vom susține adevărul în toată această poveste”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Patriarhul Kirill, un nou mesaj de susținere pentru soldații ruși

„Kievul promovează același scenariu în Izium ca și cu provocarea de la Bucha”, a mai spus Peskov.

Rusia vede peste tot "provocări" ale Kievului

Rusia a respins în mod repetat dovezile de execuții și torturi din partea forțelor sale din Bucha și din alte zone ucrainene recucerite drept „falsuri” și „provocări”.

Forțele ucrainene au revendicat Izium și alte zone din regiunea de nord-est a Harkovului în această lună, ca parte a unei contraofensive fulgerătoare care a prins trupele rusești pe picior greșit.

Citeste si: Vladimir Putin cere liderilor din Kârgâzstan și Tadjikistan evitarea luptelor. Peste 139 persoane au fost rănite

Respingerea de către Peskov a afirmațiilor ucrainene este un ecou al presei de stat de la Moscova, care a asemănat acuzațiile de tortură și ucidere de la Izium cu „propaganda nazistă”.

Aproape toate cadavrele exhumate din aproximativ 450 de morminte descoperite în apropiere de Izium săptămâna trecută au arătat semne de moarte violentă.

[Sursa foto: Twitter]

Peskov a mai declarat în cadrul conferinței de presă de luni că peninsula Crimeea este un teritoriu integral al Federației Ruse și că orice pretenție asupra teritoriului rus va primi un răspuns corespunzător

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI