Close sidebar
Close sidebar

La aproape doua saptamani de la moartea compozitorului Dumitru Lupu, sotia si fiica lui au facut un gest emotionant

La mai bine de doua saptamani de la moartea fulgaratoare a indragitului compozitor Dumitru Lupu, sotia lui, Ileana Sipoteanu, si fiica lor, Dumitrana, si-au emotionat prietenii de pe Facebook.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Compozitorul s-a stins din viata chiar in ziua in care sotia lui implinea 50 de ani, din cauza unui infarct. In urma cu cateva zile, Dumitrana a postat o fotografie pe Facebook in care apare cu tatal ei, la care a primi zeci de mesaje de incurajare si compasiune.

Si Ileana Sipoteanu a postat o fotografie cu sotul ei, pe scena.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Dumitru Lupu s-a nascut in Giurgiu, in 25 mai 1952, a urmat Liceul de Muzica din Pitesti, dupa care a urmat Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti, sectia canto-opera.

Dumitru Lupu a fost dirijor al Teatrului Alexandru Davila din Pitesti intre anii 1982 si 1990, iar in perioada 1990 – 2004, dirijor la Teatrul Fantasio din Constanta. Din 1991 a activat in mediul academic, in calitate de lector universitar doctor al Universitatii Ovidius din Constanta si Hyperion din Bucuresti.

De asemenea, a fost membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si al Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania.

Compozitorul a fost initiatorul Festivalului National de Creatie si Interpretare "Mamaia Copiilor",  eveniment ajuns in acest an la cea de-a 17 editie. El a compus peste 500 de cantece aflate in fonoteca Radio-Difuziunii Romane si a Televiziunii Nationale, inregistrate la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Printre slagarele compuse de Dumitru Lupu se numara: "Hai vino iar in gara noastra mica" (text: Florin Pretorian, interpret: Gabriel Dorobantu); "Ce mult te-am iubit (text: Mala Barbulescu, interpreta: Ileana sipoteanu); "Ma-ntorc la tine mare albastra" (text: Viorela Filip, interpret: Daniel Iordachioaie).

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI