Valoarea tichetelor de creșă a fost majorată în aprilie 2024 conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial, aducând un plus de sprijin pentru părinții care lucrează și au copii de vârstă preșcolară. Această creștere vine ca urmare a deciziei Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii, conform Ordinului nr. 497/19 martie 2024 și nr. 660/26 februarie 2024.

Cât sunt tichetele de creșă în septembrie 2024

Tichetele de creșă au o valoare lunară de 640 de lei, conform deciziei aplicate încă din aprilie.

Majorarea de 20 de lei a fost implementată prin Ordinul ministrului Finanțelor nr. 497 și al ministrului Muncii nr. 660, pentru a sprijini familiile cu copii mici să acopere o parte din costurile de îngrijire.

Potrivit documentului oficial, această sumă se aplică și în primele două luni ale semestrului II al anului, adică în august și septembrie 2024, conform articolului 2 din ordin.

Această ajustare a venit ca răspuns la necesitatea de a sprijini financiar părinții, în special în contextul costurilor în creștere pentru îngrijirea copiilor în creșele autorizate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Mesaje pentru prima zi de grădiniță în 2024: ”Fii bun, zâmbitor și deschis, și vei descoperi cât de minunat este la grădiniță”

Cine și în ce condiții poate beneficia de tichete de creșă

Tichetele de creșă 2024 sunt acordate părinților care nu beneficiază de concediu pentru creșterea copilului și de indemnizația aferentă, aplicabilă până la vârsta de doi ani (sau până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități).

Aceste tichete sunt disponibile atât pentru angajații din sectorul privat, cât și pentru cei din sistemul public, și se acordă lunar la cererea acestora.

Tichetele pot fi folosite doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul. Părinții trebuie să fie angajați activi și să depună o cerere împreună cu documentele necesare pentru a putea primi acest sprijin.

Valoarea tichetelor de creșă

Valoarea tichetelor de creșă

[Sursa foto: freepik]

Categoriile care nu pot beneficia de tichete de creșă includ:

  • Asistenții maternali profesioniști.
  • Persoanele care au copii în plasament de urgență, conform Legii nr. 272/2004.

Citește și: VIDEO Executivul a decis! Cine mai primește ajutoare sociale de la Guvern?

Documentele necesare pentru a primi tichete de creșă

Pentru a primi tichetele de creșă, părinții trebuie să furnizeze angajatorului următoarele documente:

  • Cerere de acordare a tichetelor de creșă.
  • Actul doveditor emis de creșa unde este înscris copilul.
  • Certificatul de naștere al copilului sau hotărârea judecătorească de adopție, dacă este cazul.
  • Hotărârea judecătorească de instituire a tutelei sau dispoziția autorității tutelare, în cazul în care copilul se află sub tutelă.
  • Declarație pe propria răspundere că celălalt părinte sau tutore nu beneficiază de tichete de creșă sau de indemnizația de creștere a copilului.
  • Alte documente solicitate de angajator, în funcție de regulamentul intern.

 

 

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si