Pe fiecare sticla ar trebui scris din ce fel de plastic este confectionata. Aceasta informatie este extrem de importanta deoarece fiecare tip de plastic contine chimicale care iti afecteaza sanatatea. Tipul de plastic este indicat sub forma de litere si numere, precum in fotografia urmatoare.

Sticlele pe care e scris PET sau PETE au un risc mare de a dezvolta bacterii daca sunt folosite o perioada mai lunga de timp.

Sunt cele mai des folosite, in special pentru apa si sucuri.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Cele pe care e scris HDP sau HDPE sunt cele mai sigure, sustin specialistii. Sunt folosite in special pentru lapte, detergent sau ulei. Acest tip de plastic nu contine chimicale, relateaza brightside.me.

PVC sau 3V sunt cele din plastic subtire si elibereaza doua chimicale toxice care produce schimbari la nivel hormonal. Specialistii recomanda sa le ocoliesi pe cat de mult posibil, la fel pe care este scris PS.

Cele din urma contin substante cancerigene daca sunt lasate la caldura.

Cel mai periculos plastic este PC, policarbonat, folosite de cele mai multe ori pentru producerea de sticle si recipiente pentru alimente. Acest tip de plastic poate transmite substantele chimice in produsele alimentare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si