Close sidebar
Close sidebar

La ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi apa imbuteliata. Sticla contine informatii extrem de importante

Sticla de plastic de apa este extrem de importanta si iti influenteaza extrem de mult starea de sanatate. Iata la ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi o sticla de apa.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe fiecare sticla ar trebui scris din ce fel de plastic este confectionata. Aceasta informatie este extrem de importanta deoarece fiecare tip de plastic contine chimicale care iti afecteaza sanatatea. Tipul de plastic este indicat sub forma de litere si numere, precum in fotografia urmatoare.

Sticlele pe care e scris PET sau PETE au un risc mare de a dezvolta bacterii daca sunt folosite o perioada mai lunga de timp. Sunt cele mai des folosite, in special pentru apa si sucuri.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

Cele pe care e scris HDP sau HDPE sunt cele mai sigure, sustin specialistii. Sunt folosite in special pentru lapte, detergent sau ulei. Acest tip de plastic nu contine chimicale, relateaza brightside.me.

PVC sau 3V sunt cele din plastic subtire si elibereaza doua chimicale toxice care produce schimbari la nivel hormonal. Specialistii recomanda sa le ocoliesi pe cat de mult posibil, la fel pe care este scris PS.

Cele din urma contin substante cancerigene daca sunt lasate la caldura.

Cel mai periculos plastic este PC, policarbonat, folosite de cele mai multe ori pentru producerea de sticle si recipiente pentru alimente. Acest tip de plastic poate transmite substantele chimice in produsele alimentare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI