“Sigilarea dentara este un procedeu terapeutic noninvaziv, nedureros. Ca sa va imaginati, este ca o folie de protectie pentru dintisori si este recomandata copiilor, pentru ca ei sunt predispusi la carii; poate nu au o igiena dentara foarte buna, mananca mult dulce si carbohidratii din aceste alimente afecteaza foarte mult dintii. Aceste carii apar, cu predispozitii, pe maselele de lapte, care sunt mai <slabute>, iar ulterior acestea pot sa apara si pe cele permanente”, ne
De la ce varsta este recomandat un astfel de tratamanet pentru copilasi, ne-a lamurit in continuare medical specialist.
Citeste si: Bat clopotele de nuntă la “Dimineața cu noi”?: “Cred că e momentul pentru următorul pas”
“Este un interval destul de larg, aproximativ 10 ani, deoarece maselele de lapte apar la varsta de 3-4 ani, si de atunci este recomandat a se duce copilul la medic, pentru a se sigila dintisorii de lapte. Ulterior se pot sigila maselele permanente, care apar la varsta de 6-7 ani, iar in jurul vastei de 10-13 an apar premolarii si cea de-a doua masea permanenta”, explica specialistul.
Totodata, medicul stomatolog Alin Gabor a atras atentia de ce este foate important sa mergem cu copiii la medic, inca din primele luni de viata, dar si cum putem sa-i ajutam pe copii sa nu aiba frica de dentist.
“Este recomandat ca de cand apar primii dintisori, de la varsta de 6 luni, sa mergem cu copilasii la medicul stomatolog, chiar daca nu se realizeaza un procedeu stomatologic, ci doar ca sa se obisnuiasca cu mediul. Este un pic mai dificil cu cei mici, dar trebuie rabdare, timp, si nu trebuie inceputa procedura stomatologica de la prima vizita”, a adaugat medicul stomatolog specialist Alin Gabor.