Traim in tara unde copiii nascuti prematur supravietuiesc doar daca au norocul sa vina pe lume in maternitati unde sunt conditii. Din pacate, ne lipsesc incubatoarele performante care pot face diferenta dintre moarte si viata. Cea mai mare si mai bine dotata sectie de neonatologie din tara se afla la Iasi si e unica salvare a nou-nascutilor prematuri din toata zona Moldovei.

In perioada cea mai fragila a vietii, bebelusii care au venit pe lume mai devreme stau in incubatoare, ca in burta mamei.

Unul din zece copii se naste in Romania inainte de termen insa nu toti supravietuiesc.
Castiga lupta numai cei carora statul le-a oferit o sansa.

Prin mainile medicului Mihaela Guzganu de la Maternitatea Cuza Voda au trecut anul trecut peste 1 000 de copii nascuti inainte de termen in toata zona Moldovei.
Desi au venit pe lume in stare grava, peste 80% din ei au supravietuit.

Sectia este dotata si cu o unitate de transport neonatal, altfel spus un post mobil de terapie intensiva.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Modulul e dotat cu incubator, ventilator si un echipament complex de monitorizare, care asigura transportul in siguranta al beblusilor in stare in grava din judetele invecinate.

Sectia de neonatologie a fost infiintata in anul 2004 printr-o colaborare intre guvernul elvetian si Ministerul Sanatatii.

De-a lungul timpului, s-au facut investitii din bani europeni si din fonduri proprii.
Conducerea unitatii medicale si a propus ca anul acesta sa extinda sectia si sa suplimenteze numarul de locuri.

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si