Are o suprafata de 76,5 de milioane de metri patrati si va opera curse catre peste 300 de destinatii. Designul cladirii este unul luxos si ultra-modern, iar tehnologia vine in ajutorul pasagerilor la fiecare pas, inclusiv in zona de duty-free, care are nu mai putin de 53 de mii de metri patrati. Cand vor finaliza intreg proiectul, aeroportul va fi cel mai mare din lume.

Citeste si: Tanti Angi își plânge cei doi băieți! Unul a murit în Italia, altul în România, în aceeași zi, răpuși de aceeași boală! Povestea tristă a lui Ionel și Nicușor, frații ce au lăsat în urma lor o mare de lacrimi!

Prima cursa TAROM, ruta Bucuresti-Istanbul, cu aterizare pe noul aeroport inaugurat a intrat in linie dreapta. Ne pregatim de imbarcare, asteptand cu nerabdare sa descoperim maretia noii cladiri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In urma, am lasat pe batranul aeroport Ataturk, ce va fi folosit de acum doar pentru curse cargo si pentru avioane private!

Tocmai am aterizat pe Aeroportul din Istanbul. Un zbor de o ora si 15 minute. Designul este unul unic, spectaculos, iar reprezentantii aeroportului spun ca la finalizarea lucrarilor, va deveni cel mai mare din lume.

Citeste si: Jucătorul de golf Arie Irawan a murit. A fost găsit fără suflare în camera de hotel

Lucrarile la acest aeroport au inceput in 2015. Aeroportul Istanbul este deservit de doua piste de decolare- aterizare, are 143 de porti de imbarcare, 10.000 de camere de supraveghere si un sistem de prelucrare a bagajelor de prelucrare a bagajelor cu o lungime de 42 de kilometri.

Suntem la receptia unuia dintre cele 2 hoteluri pe care aeroportul le are. Are 451 de camera in total, pretul este dinamic pe noapte, insa puteti inchiria si pe ora, iar pretul porneste de la 95 de euro pe ora.

Dupa ce lucrarile vor fi finalizate, Aeroport Istanbul va avea 6 piste de decolare- aterizare, 165 de porti de imbarcare, 6 terminale si capacitatea de a gazdui 500 de avioane pe platforma.

Citeste si: Româncă de 23 de ani, moartă la Paris! A vrut să facă o fotografie și a căzut de la peste 10 metri înălțime- Urma să fie cerută în căsătorie chiar atunci: "Nemaipomenit de tragic"

Reprezentantii aeroportului spun ca se va ajunge la un numar de 90 de milioane de pasageri anual, urmand ca intr-un deceniu sa se ajunga la impresionantul numar de 200 de milioane de pasageri anual.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si