Close sidebar
Close sidebar

Laserul de la Magurele, cel mai puternic din lume, va fi pus in functiune astazi

Acesta este considerat cel mai puternic din lume, cu cele mai performante echipamente si cel mai stralucitor fascicul Gamma.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Printre altele, laserul va fi folosit pentru descoperirea unor izotopi radioactivi care pot trata cancerul. De asemenea, laserul va ajuta la identificarea continutului butoaielor cu deseuri radioactive, fara a fi desfacute, lucru foarte dificil acum.
 

 

Tot cu ajutorul laserului, o investitie de 300 de milioane de euro, vor fi testate si materialele care se folosesc in misiunile spatiale.
 

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

 

"Pentru inceput, fasciculul laser va avea o putere mai mica. Pana se va ajunge la parametrii maximi, de 10PW, va mai dura", a declarat profesorul Nicolae Zamfir, directorul Extreme-Light Infrastructure- Nuclear Physics (ELI-NP).
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI