Close sidebar
Close sidebar

Lavanda, o afacere profitabila pentru tot mai multi agricultori. Cat ajunge investitia intr-un hectar de „aur mov”

Culturile traditionale de grau sau porumb incep sa fie inlocuite, incet, incet, cu lavanda. Localnicii din comua Turcinesti, de langa municipiul Târgu-Jiu, detin deja terenuri cu planta denumita "aurul mov".

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

rigore Craioveanu, viceprimarul comunei Turcinesti, care cultiva lavanda pe terenul din spatele casei, a povestit pentru Adevarul de ce a ales sa cultive lavanda: „Am ajuns la lavanda, pentru ca este o planta perena, adica odata ce este plantata în pamânt are un ciclu de viata de cel putin 15 ani. Nu este ca o planta traditionala, care trebuie plantata în fiecare an si necesita o îngrijire speciala. Lavanda are nevoie de o îngrijire usoara. Ea necesita o tundere si lucrarile specifice cu sapa si motocultorul, pentru ca trebuie îndepartate buruienile. Noi am plecat pe ideea folosirii unui produs ecologic, astfel ca nu folosim erbicide. Asta înseamna munca manuala mai multa. Dupa ce tufele se vor dezvolta foarte bine si buruiana va fi mai mica“.

Grigore Craioveanu. Sursa foto: adevarul.ro

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Agricultorul a dezvaluit ca are o cultura care se intinde pe 1.000 de metri patrati. „Am început cu doar cinci ani. Am procurat butasii, care costa 1,5 lei bucata. La un hectar intra ca 20.000 de butasi, care înseamna o investitie de 30.000 de lei. Am cumparat butasii de pe internet. Am gasit un cultivator recunoscut de la Cluj”, a declarat Grigore Craioveanu.

Barbatul cultiva lavanda pentru a obtine uleiul volatil, o activitate extrem de profitabila.

Un litru de ulei esential de lavanda costa intre 80 si 100 de euro si se obtine din aproximativ 100 de kg de flori.

Citeste mai mult despre aceasta afacere AICI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI