”Au trecut cinci ani. Însă niciun fapt concret (care să susţină teza unui atac informatic rus) nu a fost prezentat”, a declarat ministrul rus de externe rus Serghei Lavrov într-un interviu acordat publicaţiei ruse RBK.

Angela Merkel a anunţat miercuri că deţine ”probe” cu privire la tentative ”scandaloase” ale unor atacuri informatice ruse, referindu-se la atacuri cibernetice care au vizat în 2015 atât Bundestagul (Camera inferioară a Parlamentului german), cât şi cancelarul.

Citeste si: Merkel anunţă că deţine ”probe” ale unor tentative ”scandaloase” de atacuri cibernetice ruse împotriva sa

Atacul care vizat Bundestagul a fost atribuit serviciului militar rus de informaţii GRU.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Hackeri au furat- în paralel cu acest atac cibernetic, scrie presa germană- date personale de pe o mesagerie a lui Merkel din perioada 2012-2015.

”Nu există niciun fapt care să mărturisească împotriva Rusiei”, a subliniat vineri Serghei Lavrov.

Citeste si: Franţa şi Spania ies din izolare, noul coronavirus reapare în Coreea de Sud şi la Wuhan

Angela Merkel a denunţat miercuri şi strategia ”deformării faptelor” a Moscovei şi a ameninţat că Germania îşi rezervă dreptul de a lua măsuri de retorsiune.

Cancelarul german a evocat totodată asasinarea la Berlin, în 2019, a unui georgian de origine cecenă. Justiţia germană suspectează serviciile ruse de implicare în acest asasinat.

Citeste si: Germania, față-n față cu dezastrul. Avertismentul lui Merkel este sumbru

Acest asasinat a declanşat o criză diplomatică între Berlin şi Moscova, iar doi membri ai Ambasadei Rusiei- cărora Guvernul german le-a reproşat că nu ”cooperează” în anchetă- au fost expulzaţi de pe teritoriul german la 4 decembrie 2019.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si