Close sidebar
Close sidebar

Lebăr de casă reţetă simplă: Cum pregătim un aperitiv delicios pentru Crăciun

Lebăr de casă reţetă simplă. Lebărul este un preparat tradiţional românesc, preparat de gospodine în fiecare an, pentru masa festivă de Crăciun. Ți-am pregătit cea mai simplă și gustoasă rețetă de lebăr de casă cu care sigur nu vei da greș.

Alina Raducu,

Lebăr de casă reţetă simplă: Cum pregătim un aperitiv delicios pentru Crăciun


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Lebăr de casă reţetă simplă. Iată ce ingrediente îți trebuie pentru rețeta de lebar de casă și cum se prepară corect pentru masa de sărbători! Încearcă și tu această reţetă 100% românească de lebăr de casă! 

Cu siguranță, gustul lebărului de casă așa cum îl prepara bunica, nu se compară cu niciun alt produs cumpărat din magazine.

Ingrediente

  • 1 ficat porc
  •  2 plămâni
  •  1 plină
  •  200 g carne grasă de pe guşa porcului
  •  sare
  •  piper
  •  cimbru
  •  1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

Lebăr de casă reţetă simplă: Cum pregătim un aperitiv delicios pentru Crăciun

Citeste si: Reţetă de cârnați de casă cu 5 kg de carne: Vor ieşi ca la bunica!

Începeți prin a spăla foarte bine: ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă, după care trebuie să le lăsați în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Mai apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat.

După care, pas­ta rezultată din aceste organe și carne de porc se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.

La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Apoi, se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi în final se dă la rece.

Lebarul tradițional de casă se poate servi cu hrean sau muștar, în funcție de preferințele fiecăruia. Poftă bună!

Citeste si: Cât orez se pune la 1 kg. de carne pentru sarmale? Reţetă tradiţională de sarmale pentru Crăciun

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI