Migrenele sunt unele dintre cele mai supărătoare dureri cu care o mulțime de oameni se confruntă în viața de zi cu zi. Există peste 200 de tipuri de tulburări de cefalee și pentru că este atât de cunoscută, foarte puține persoane ajung la medic din cauza durerilor de cap.

Chiar dacă multă lume „duce pe picioare” migrenele și încearcă să își desfășoare activitatea zilnică în mod normal, este important de precizat că acestea pot afecta extrem de mult stilul de viață, în special dacă apar constant.

dureri de cap, migrene, vreme extrema, schimbari temperatura
Cum ne afectează migrenele viața? [Sursa foto: Pexels]

„Ea(n.red. durerea de cap) este în egală măsură importantă pentru societate și pentru angajatori pentru că afectează mai ales adulții în anii lor productivi. Este dovedită a fi a doua cea mai frecvent identificată cauză de absenteism pe termen scurt a angajaților, neluând în discuție prezenteismul (ineficiența de la serviciu în timpul crizelor de migrenă)”, explică dr. Adina Rocean, notează hotnews.ro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Chiar dacă numeroase persoane se confruntă cu dureri de cap, multă lume nu știe că există o legătură importantă între apariția migrenelor și schimbările extrem de bruște de temperatură. Fundația Americană pentru Migrenă a descoperit că peste o treime dintre cei care se confruntă cu această afecțiune pot să aibă parte de un episod declanșat de schimbările bruște de vreme.

Citește și: A învins un cancer agresiv la creier cu o terapie experimentală pe care chiar el a inventat-o. "Mi-au dat cel mult un an de viață"

Studiile au arătat că presiunea atmosferică este cea care joacă un rol extrem de important în ceea ce privește durerile de cap pentru anumite persoane. De aceea, anumiți oameni experimentează dureri cronice de cap în timp sau imediat după o călătorie cu avionul, notează healthline.com

Unul dintre factorii care declanșează durerile de cap este nervul trigemen, care este implicat în transmiterea senzațiilor din cap și din față.

Acest nerv poate fi ușor afectat de schimbările bruște de temperatură, astfel că pot să apară cu ușurință durerile severe de cap. Alți factori atmosferici care pot influența apariția migrenelor sunt temperatura și umiditatea. Fundația menționată anterior recunoaște acești factori drept potențiali declanșatori pentru migrene, în cazul anumitor persoane.  

dureri de cap, migrene, vreme extrema, schimbari temperatura
Durerile severe de cap pot afecta semnificativ stilul de viață. [Sursa foto: Pexels]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si