Programul de guvernare al Guvernului Nicolae Ciucă aduce modificări în privința servicului militar, care ar urma să fie efectuat pe bază de voluntariat, existând intenția ca tinerii să fie retribuiți cu sume atractive pentru a îmbrățișa cariera militară.

Citeste si: Guvernul Nicolae Ciucă, votat joi în Parlament- LIVE VIDEO

Într-un proiect dezvoltat în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, cei care vor avea în vedere să servească în Armată, vor încheia cu MApN un contract pe o perioadă determinată de 4 ani.

Ce conține programul de guvernare pe acest subiect

După ce serviciul militar obligatoriu a fost suspendat la intrarea României în UE, MApN reintroduce serviciul militar pe bază de voluntariat. Aşa că pot deveni soldaţi cetăţenii români, bărbaţi şi femei, care au vârstă cuprinsă între 18 şi 51 de ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Parada militară de 1 Decembrie 2021: La ce oră începe ceremonia?

”Dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezervă voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire, elaborarea unei noi strategii, care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză, o condiţie esenţială pentru realizarea acestui obiectiv reprezentând-o revizuirea cadrului legislativ”, se arată în programul de guvernare.

Cât ar putea fi solda noilor recruți

Conform unor surse militare, solda subofiţerilor s-ar ridica la aproximativ 3.212 lei net. Mai mult decât atât, în misiunile în teatrele de operaţii externe subofiţerii de elită de la Informaţii Militare primesc o recompensă materială apreciabilă, oarecum proporţională cu riscurile la care se expun într-un teatru de operaţii.

Citeste si: Pentagonul înfinţează un birou de analiză a OZN-urilor

Citeste si: Pentagonul înfinţează un birou de analiză a OZN-urilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si