În spatele acestei flori minunate care este nelipsită din casele românilor se ascunde o legendă. Conform legendei crăciunița este o plantă sfântă adusă de un copil sărman la Nașterea Domnului Iisus Hristos. Floarea este magică, deoarece îngerul a transformat câteva crenguțe într-o floare cu frunze verzi și roșii, exact cum arată crăciunița din zilele noastre.

Citeste si: ANAF a vândut mașina lui Nicolae Ceaușescu. Celebrul ARO a fost dat la licitație

Legenda Crăciuniței (steaua de Crăciun). Vezi ce semnifică renumita floare

Citeste si: Gabriela Firea s-a apucat de cântat. Primarul Capitalei așa cum nu l-ați mai văzut

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Legenda Crăciuniței sună cam așa:

Se spune că undeva într-un sătuc mexican, trăia o fetiță sărmana, chemată Altea. În noaptea nașterii Domnului, toată lumea a mers la biserică, având în mâini câte un dar pentru pruncul sfânt. Doar fetița a rămas acasă, neavând ce să ducă. Deodată, a apărut un înger care a întrebat-o:

-De ce ești tristă, copilă dragă? Și cum de nu ești cu toți ceilalți în biserică, să sărbătoriți nașterea Domnului Iisus?
-Pentru că nu am ce să-i dăruiesc,..

a șoptit sfiit biata fata.
-Nu e adevărat!, a spus îngerul. Tu ai ceva prețios de dăruit: dragostea ta. Uite, adună crenguțele care le găsești pe marginea drumului, și du-le în biserică, la picioarele pruncului. Vei vedea că darul tău va fi cel mai frumos din toate.

Legenda Crăciuniței (steaua de Crăciun). Vezi ce semnifică renumita floare

Citeste si: Imagini uimitoare cu un câine abandonat pe străzi! A fost salvat de o gâscă

Legenda Crăciuniței (steaua de Crăciun). Vezi ce semnifică renumita floare

Altea, a făcut așa cum i-a cerut îngerul. A purtat în biserică un braț de crenguțe și a îngenunchiat smerită. În timp ce se ruga, ramurele s-au transformat într-o plantă minunată cu frunze verzi și roșii.
Așa a apărut craciunița..


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si