Nu mai devreme de aseara va prezentam imagini halucinante. Fara nicio rusine sau teama, soferul prins beat mort la volan ii injura si chiar scuipa pe agenti.

Si mai grav este ca legea in vigoare nu sanctioneaza astfel de gesturi ca fiind infractiuni. Pana acum, cel putin.

Monica Dajbog, purtator de cuvant MAI:

"Consideram, insa, ca trebuie sa introducem in sfera de protectie a dreptului penal si violenta non-fizica, ce consta in folosirea de cuvinte ori gesture jignitoare ori obscene la adresa politistilor." 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Deja celebrul caz Boureanu a fost urmat la scurt timp de un altul, la fel de rasunator: cel al medicului tarat pana la masina de politie.

Ei bine, si astfel de situatii i-ar putea costa scump pe scandalagii: dosar penal daca nu prezinta actele sau nu vor sa mearga la sectie.

"Refuzul de a da date cu privire la identitate obliga statul sa consume resurse suplimentare, logistice, financiare si umane pentru identificarea persoanei." 

Si situatiile penibile, precum aceasta, sunt vizate de modificari. Mai ales pentru cei care se gandesc sa dea o mana de ajutor… suspectilor.

"Impiedicarea politistului de a pune in aplicare o procedura legala, precum legitimarea sau conducerea la sectie a unui cetatean, propunem sa devina infractiune."

Nu in ultimul rand, se propune ca si dotarea agentilor sa fie imbunatatita cu veste anti-injunghiere si chiar pistoale cu electrosocuri.

Asta pentru ca unii politisti se tem sa foloseasca armamentul din dotare, pentru ca risca sa fie acuzati de abuz de forta, chiar daca sunt urmariti cu un cutit, ca in cazul de mai sus.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si